Veiligheid

Ben je op zoek naar oplossingen om je labprocessen veiliger te maken, conform de laatste wet- en regelgeving en Arbo-inzichten? Onder het thema ‘Veiligheid’ vind je de laatste informatie over veiligheid in het lab, veilig werken en de wettelijke verplichtingen en tips over het beschermen van medewerkers.

icon.news.dark Nieuws

Update lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen – RIVM

In Artikel 57 van REACH Verordening (EG) zijn de criteria voor Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) vastgelegd. Het is wettelijk verplicht om de inventarisatie van Zeer Zorgwekkende Stoffen op orde te hebben en te houden. Op 24 april jl. heeft het RIVM in totaal 10 nieuwe stoffen toegevoegd aan de lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen. Kortom; tijd voor een update van het register gevaarlijke stoffen dus!

Lees meer
icon.insight.dark Insight

Is jouw lab systematisch veilig?

Veiligheid en met name veilig werken in het laboratorium staat al jaren hoog op de agenda van laboratoria. Het bewustzijn is gegroeid dat de medewerkers goed beschermd moeten worden tegen de impact van langdurige blootstelling aan lage concentraties schadelijke stoffen,

Lees meer
icon.article.dark Artikel

Lab Safety Event 2023 in teken van RI&E

Op 23 mei vindt in het Van der Valk-hotel in Vianen de 2023-editie van Lab Safety Event plaats. Risico Inventarisatie en Evaluatie is het centrale thema dit jaar. Organisator FHI noteerde vorig jaar zo’n 230 geïnteresseerden, inclusief exposanten, waarmee het een van de betere bezochte evenementen is in de labsector.

Lees meer
icon.article.dark Artikel

Het belang van juiste labeling van chemicaliën volgens CLP/GHS

De Europese verordening over de classificatie, labeling en verpakking van chemische stoffen en mengsels (CLP) is daarvoor de leidraad. Van onderzoek en ontwikkeling tot en met productie: elk laboratorium heeft te maken met chemische stoffen. Voor de veiligheid van medewerkers en klanten is het correct labelen van deze chemicaliën van cruciaal belang. Hoe ziet correcte identificatie eruit?

Lees meer
icon.news.dark Marktnieuws

Plug&Play mobiele Filterbox met maximaal 2 afzuigpunten

COMPACTE UNIT De Mobiele Filterbox 250 is een compacte opzichzelfstaande unit, met maximaal twee flexibele armen om afzuiging vanaf twee punten/werkplekken mogelijk te maken. De FB250 maakt gebruik van de nieuwste koolstoffiltertechnologie en blaast gefilterde lucht terug de ruimte in.

Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer