Automatisering

Op zoek naar softwareoplossingen om je workflow te automatiseren of naar robotiseringstechnologie voor je labprocessen? Onder het thema ‘Automatisering’ vind je de laatste informatie over hoe je laboratoriumprocessen softwarematig of hardwarematig beter beheersbaar, reproduceerbaar en efficiënter kunt laten verlopen.

icon.article.dark Artikel

Dit was LabAutomation 2023

LabAutomation 2023 was een echte publiekstrekker voor geïnteresseerden in labautomatisering, robotisering en labsoftware. Deze dag had fors hogere bezoekersaantallen dan de eerste post-corona editie van 2022. Bijna 300 geïnteresseerden bezochte de seminars rond de praktische inzet van software en hardware in de laboratoria. Een foto-impressie van een geslaagd evenement.

Lees meer
icon.article.dark Article

‘ELN is de toekomst van labdigitalisering’

Softwaresystemen als LIMS (laboratorium-informatiemanagementsysteem) en ELN (elektronisch labjournaal) verrijken de mogelijkheden om labs te digitaliseren. Die noodzaak wordt breed gevoeld in de labwereld, signaleert Margriet Mestemaker van eLabNext, inhakend op de toegevoegde waarde en actualiteiten als data-integriteit, dataveiligheid en AI ofwel kunstmatige intelligentie.

Lees meer
icon.news.dark Nieuws

Complete RFID oplossingen voor het lab

Brady heeft nieuwe RFID-label technologie ontwikkeld die laboratoria kunnen gebruiken om grote aantallen monsters en chemicaliën efficiënter en betrouwbaarder te beheren. Een RFID-oplossing omvat niet alleen labels, maar ook printers, uitleesapparatuur en software-integratie. RFID biedt grote voordelen ten opzichte van

Lees meer
icon.insight.dark Insight

What’s in a LIMS

Al sinds de tijd dat ik voor het eerst een laboratorium binnen wandelde, heb ik te maken gehad met zogenaamde LIMS-systemen. De eerste waar ik mee in aanraking kwam midden jaren 90 waren gebaseerd op LINUX-databases en gaven de status van een te analyseren monster aan op een amberkleurige monitor.

Lees meer
icon.article.dark Article

LIMS integreert R&D-functionaliteit bij Recticel R&D

Hardschuimfabrikant Recticel bracht vier softwaresystemen terug naar één integrale oplossing: een LIMS-systeem. Daartoe werden de mogelijkheden van de LIMS-software op de proef gesteld. “Met de complexiteit van onze vraag testten we de grenzen van het systeem af”, zegt Quality & Lean Engineer Guenaelle Verleye. “Niet alles kon, maar we werden positief verrast hoeveel er geïntegreerd kon worden.”

Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer