Kwaliteit

Benieuwd hoe je kwaliteit voor jouw laboratorium kunt laten werken? Onder het thema ‘Kwaliteit’ vind je alle informatie over kwaliteitssystemen, kwaliteitsmanagement, methodeontwikkeling en certificeren en accrediteren.

icon.insight.dark Insight

Kwaliteitsmanager evolueert naar QESH-manager

Steeds vaker zie ik de move van kwaliteitsmanager naar QESH-manager. Betekent dat dat kwaliteit nu samengaat met veiligheid? Dat de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op het bordje van een en dezelfde persoon komen te liggen? En waarom is dat?

Lees meer
icon.article.dark Artikel

‘Expertlab voor de kwaliteitscontrole van pers- en ademlucht en zuivere gassen’

Van algemeen analytisch-chemisch lab is Nedlab in Middelharnis uitgegroeid tot gespecialiseerd laboratorium voor lucht en gassen. In deze niche profileert het zich met het waarborgen van veiligheid en proceszekerheid. Oprichter Willem Struijk: “Dat groeit ongelooflijk, in ziekenhuizen, de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en voor het veilig werken met ademlucht. Het belang van schone lucht en gassen wordt nog wel eens onderschat.”

Lees meer
icon.article.dark Article

‘Zet de 4-O-systematiek in als probleemoplosser in het lab’

Voor laboratoria is het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening cruciaal. Een van de belangrijkste gereedschappen om dit te bereiken is de 4-O-aanpak, ook wel bekend als de 4-stappenmethode. Die biedt een gestructureerde aanpak voor het identificeren, analyseren, oplossen en voorkomen van voorkomende problemen en afwijkingen in een lab.

Lees meer
icon.article.dark Article

Kiwa’s testlaboratorium: opstap naar certificering van drinkwatergerelateerde producten

De Kiwa-vestiging in Rijswijk beproeft sanitaire producten die in contact komen met drinkwater, zoals kranen, wc-potten en watermeters met oog op certificering. Aan de hand van de beoordelingsrichtlijnen wordt bekeken of ze voldoen aan alle eisen voor functionaliteit en veiligheid. Als ze de soms maandenlange testen met goed gevolg doorstaan, komen ze in aanmerking voor het Kiwa Water Mark.

Lees meer
icon.news.dark Nieuws

Setaram Setline DSC voor QC

De Setaram Setline DSC/DSC+ instrumenten – differential scanning calorimetry – zijn gemaakt voor snelle, goedkope en gevoelige thermische analyse binnen een kwaliteitscontrole laboratorium. De robuuste maar compacte bouw en DSC-sensortechnologie garanderen een stabiel signaal en betrouwbare en nauwkeurige metingen. De

Lees meer
icon.news.dark Marktnieuws

Hoytom, onze gloednieuwe partner

Hoytom, onze gloednieuwe partner voor: Universal Testing Machines up to 2000 kN Compression Testing Machines up to 6000 kN Pendulum Impact Testers Charpy and Izod for Metals up to 750 joules Pendulum Impact Testers Charpy and Izod for Plastics and

Lees meer
icon.news.dark Nieuws

Efficiënter met fluxweeginstrumenten

Wie af wil van het handmatig afwegen van flux en zorgvuldiger te werk wil gaan, kan bij XRF Scientific terecht voor geautomatiseerde weegoplossingen. Getoond worden weeginstrumenten om sneller te kunnen wegen en elke weging te kunnen controleren. XRF biedt een

Lees meer
icon.news.dark Marktnieuws

GenTegra RNA/DNA

Nadat u uw samples heeft afgenomen, is het van cruciaal belang dat deze goed worden opgeslagen, en op geen enkele manier schade ondervinden, of op een andere manier kwalitatief achteruitgaan. De gangbare manier van sample opslag is middels koeling in

Lees meer

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer