Snelle start met ontwikkeling COVID-19 vaccin mogelijk door CEPI

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Snelle start met ontwikkeling COVID-19 vaccin mogelijk door CEPI

De Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) is een wereldwijd samenwerkingsverband dat de ontwikkeling van vaccins tegen nieuwe infectieziekten financieert en coördineert. Direct na de uitbraak zijn ze gestart met bijeenbrengen van de juiste mensen. Ze hebben 10 projecten voor de ontwikkeling van een vaccin geselecteerd en werken voor COVID-19 samen met onder andere Moderno, een consortium van het Institut Pasteur en de University of Hong Kong.

CEPI werft op het moment de broodnodige fondsen om het onderzoek naar COVID-19 vaccins ook in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen.
Ook denkt CEPI nu al verder in de toekomst, als er weer een pandemie komt, kunnen we zorgen dat we er dan beter op zijn voorbereid? Kunnen we de lessen die we nu leren omzetten in een proactieve strategie?

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Snelle start met ontwikkeling COVID-19 vaccin mogelijk door CEPI

I. van 't Leven Iris Advies

Specialist in arbeidsomstandigheden in laboratoria Bewust omgaan met gevaarlijke stoffen en biologische agentia Minder fysieke belasting op de werkplek On the road to zero: minder kankerverwekkende stoffen op de werkplek... Lees meer