Download het overzicht met PFAS consumables en standaarden

icon.highlightedarticle.dark Consumables
186 bekeken Laatste wijziging: 3 november 2023
Tips voor PFAS analyse
Tips voor PFAS analyse | Foto: Da Vinci Laboratory Solutions
Article image of: Download het overzicht met PFAS consumables en standaarden
Tips voor PFAS analyse | Foto:

PFAS, schadelijk voor gezondheid en milieu, kan in Europa worden verboden. Ontdek PFAS-producten in Da Vinci Laboratory Solutions-catalogus.

PFAS schadelijk

PFAS ofwel de forever chemicals, wordt veel gebruikt in allerlei producten zoals brandblussers, coating, bouwmaterialen en cosmetica. Helaas heeft PFAS een schadelijk effect op voor onze gezondheid en het milieu. Nederland werkt in Europees verband aan een voorstel om de PFAS productie en het gebruik in Europa te verbieden.

Testmethodes

Om aan deze restricties te voldoen, zijn er diverse analytische testmethodes ontwikkeld die speciale verbruiksartikelen en standaarden vereisen.

PFAS catalogus

In een nieuwe PFAS catalogus, gepubliceerd door Da Vinci Laboratory Solutions, kunt u een overzicht vinden van de volgende PFAS artikelen:

  • Kant-en-klare Referentiestandaarden per methode;
  • Vials en caps;
  • Monstervoorbereidingsitems zoals: QuEChERS en filters;
  • Kolommen;
  • Oplosmiddelen;
  • Tubing;
  • En meer.

Handig naslagwerk

Naast het overzicht van de PFAS artikelen vermeldt deze catalogus ook diverse application notes over de correcte bepaling van PFAS-componenten in de bodem en in het oppervlaktewater.

Wist u bijvoorbeeld dat uit onderzoek gebleken is dat PFAS-componenten kunnen hechten aan gesilaniseerd glas? Daarom is het van belang om de juiste vials en caps toe te passen.

Ook vereist iedere PFAS-matrix een andere voorbewerking en/of analyse. Automatisering van een PFAS-analyse is mogelijk met een SPE-LC- MS/MS-methode.

Vraag de PFAS catalogus aan bij de afdeling Supplies of download de catalogus hier.

Download de PFAS catalogus hiericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Download het overzicht met PFAS consumables en standaarden

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer