Tips voor PFAS Analyse – Vraag de catalogus aan!

165 bekeken Laatste wijziging: 7 augustus 2023
Tips voor PFAS Analyse
Tips voor PFAS Analyse | Foto: Da Vinci Laboratory Solutions

In een nieuwe PFAS catalogus, gepubliceerd door Da Vinci Laboratory Solutions, kunt u een overzicht vinden van PFAS artikelen.

PFAS: ‘Forever chemicals’

PFAS staan bekend als de forever chemicals, wat betekent dat deze stoffen bijna niet afbreken. Door deze eigenschap wordt PFAS veel gebruikt in allerlei producten zoals brandblussers, coating, bouwmaterialen en cosmetica. Helaas heeft deze eigenschap ook een schadelijk effect op onze gezondheid en het milieu.

Testen op PFAS

Voor het testen op PFAS zijn er diverse ASTM, Canadese, EPA, EU, FDA, ISO, Massachusetts, PFOA en UK testmethodes ontwikkeld, die speciale verbruiksartikelen en standaarden vereisen. In een nieuwe PFAS catalogus, gepubliceerd door Da Vinci Laboratory Solutions, kunt u een overzicht vinden van de volgende PFAS artikelen:

  • Kant-en-klare Referentiestandaarden per methode;
  • Vials en caps
  • Monstervoorbereidingsitems zoals: QuEChERS en filters;
  • Kolommen;
  • Oplosmiddelen;
  • Tubing;
  • En meer.

Handig naslagwerk

Naast het overzicht van de PFAS artikelen vermeldt deze catalogus ook diverse application notes over de correcte bepaling van PFAS-componenten in de bodem en in het oppervlaktewater. Wist u bijvoorbeeld dat uit onderzoek gebleken is dat PFAS-componenten kunnen hechten aan gesilaniseerd glas? Daarom is het van belang om de juiste vials en caps toe te passen. Ook vereist iedere PFAS-matrix een andere voorbewerking en/of analyse. Automatisering van een PFAS-analyse is mogelijk met een SPE-LC- MS/MS-methode.

Vraag de catalogus aan!icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Tips voor PFAS Analyse – Vraag de catalogus aan!

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer