Dit was Laborama Expo 2024

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
Laatste wijziging: 28 maart 2024
Zatsepina Ksenia (Waters)
Zatsepina Ksenia (Waters) | Foto: FOODNote

Laborama Expo 2024 trok vrijwel evenveel bezoekers als in 2023. In totaal togen 1.591 geïnteresseerden naar Paleis 3 van Brussels Expo bij het Atomium, marginaal minder dan de 1.624 in 2023. Een verslag van deze jaarlijkse Belgische laboratoriumbeurs in 15 foto’s.

Laborama Expo op 14 en 15 maart leek op het oog voor de verandering op de vrijdag net wat drukker dan de donderdag. Net als in voorgaande edities waren de gangen het drukst tussen 11:00 en 14:00.

Vooral de eerste dag wisten studenten de beurs weer te vinden. Dit jaar verwelkomde de organisatie 118 exposanten tegen 127 in 2023.

In opzet was het beursconcept onveranderd: standaard standbouw met relatief kleine stands op een compacte beursvloer. Prima als netwerkevenement. Wie zich nader wilde verdiepen kon terecht in het seminartheater.

De opzet werd vorig jaar helemaal vernieuwd. Geen geroezemoes meer, maar een open design met koptelefoons voor alle participanten. Uit bezoekersenquêtes is gebleken dat dit door de beursgangers gewaardeerd wordt.

Labware
Labware | foto: FOODNote

Bij Labware legt salesmanager Jos Wegters zijn toehoorders uit over de mogelijkheden van Labware LIMS.

Denios
Denios | foto: FOODNote
Standbemanning van Analytichem Biotrading maakt deze buizenhouder gereed voor bezoekers
Standbemanning van Analytichem Biotrading maakt deze buizenhouder gereed voor bezoekers | foto: FOODNote
Robotiseringsoplossingen bij Festo.
Automatisering van labprocessen was een van de megatrends tijdens Laborama Expo 2024
Robotiseringsoplossingen bij Festo. Automatisering van labprocessen was een van de megatrends tijdens Laborama Expo 2024 | foto: FOODNote

Thijmen Kamperman laat een klant zien hoe olie-absorberende doekjes een oliefilm in de waterbak opnemen. Kamperman liep stage bij Denios als student integrale veiligheidskunde en werkt sinds kort bij marketing en sales.

NBS Scientific
NBS Scientific | foto: FOODNote
Pipettendemonstratie bij Gilson. Uitproberen maar!
Pipettendemonstratie bij Gilson. Uitproberen maar! | foto: FOODNote
Bij Agilent geeft Remko van Loon bezoekers een kijkje in de analysetechniek door het wegklappen van de bovenklep
Bij Agilent geeft Remko van Loon bezoekers een kijkje in de analysetechniek door het wegklappen van de bovenklep | foto: FOODNote

Nieuw is de vertegenwoordiging van Dispendix door NBS Scientific. De i.DOT is een liquid handler die minutieuze volumes kan doseren zo klein als 8 nanoliter.

Hitma
Hitma | foto: FOODNote
Er was behoorlijk wat belangstelling voor de geautomatiseerde titratieoplossingen van Metrohm
Er was behoorlijk wat belangstelling voor de geautomatiseerde titratieoplossingen van Metrohm | foto: FOODNote
Er was traditiegetrouw veel belangstelling voor de liquid Handling-oplossingen van Eppendorf, zoals doseerrobots en pipetten
Er was traditiegetrouw veel belangstelling voor de liquid Handling-oplossingen van Eppendorf, zoals doseerrobots en pipetten | foto: FOODNote

Te zien bij Hitma waren monitoringsystemen om omgevingsparameters in het lab onder controle te houden en kritische processen te valideren.
Het bedrijf stond voor het eerst op Laborama.

Anaspec
Anaspec | foto: FOODNote
De pipetteerstations van Hamilton mochten zich in veel belangstelling verheugen
De pipetteerstations van Hamilton mochten zich in veel belangstelling verheugen | foto: FOODNote
Drukte op de beursvloer, dit is wat de exposanten en organisatie Laborama graag zien. In totaal bezochten een kleine 1.600 mensen de Brusselse vakbeurs
Drukte op de beursvloer, dit is wat de exposanten en organisatie Laborama graag zien. In totaal bezochten een kleine 1.600 mensen de Brusselse vakbeurs | foto: FOODNote

Jody Hoefs en Marlies de Heij waren ook deze editie weer present namens Anaspec met een arsenaal aan non-destructieve analysetechnieken.

Profile picture of Drs. Vincent Hentzepeter

Geschreven door Drs. Vincent Hentzepeter

Lees meer van Drs. Vincent Hentzepetericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark