Beursflits Laborama 2024

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
Laatste wijziging: 7 maart 2024
Beursflits Laborama 2024
Beursflits Laborama 2024 | Foto: FOODNote

Laborama 2024 vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 maart. Het evenement gaat door in Paleis 3 van Brussels Expo. De expositiehallen van Brussel vormen het belangrijkste evenementencomplex in het Brussels gewest, waar veel grote nationale en internationale beurzen en evenementen georganiseerd worden.

Brussels Expo is voor de bezoekers van Laborama gemakkelijk te bereiken vanaf de Brusselse Ring en met het openbaar vervoer. De infrastructuur van de Tentoonstellingspaleizen is een erfenis van de wereldtentoonstellingen in Brussel van 1935 en 1958.

De beursvloer is zo goed als volledig volgeboekt. Naast een groot aantal vertrouwde lableveranciers hebben ook heel wat nieuwe bedrijven getekend voor deelname aan Laborama. Ook organiseert de beurs opnieuw de goedbezochte Scientific Sessions. De beurs vindt plaats in Paleis 3.

Hoe kom ik op Laborama?

De organisatie rekent weer op rond de 2.000 bezoekers. Wie de files voor wil zijn, kan vanaf 8:30 terecht in het Early Bird Café voor een koffie met croissant. De beursvloer zelf gaat net als in 2023 om 9:30 open. De beurs sluit donderdag om 16:30 en vrijdag om 16:00.

Bezoekers kunnen parkeren op Parking T vooraan de beurshallen of op Parking C, waar een gratis shuttle hen tot aan de voordeur van Paleis 3 brengt.

Internationale spelers en leveranciers van high-end systemen op Laborama

Internationale spelers en leveranciers van high-end systemen zijn weer van de partij, als:

Specialisten en totaalleveranciers op Laborama

Verder telt de beurs een groot aantal specialisten en totaalleveranciers. Denk hierbij aan:

Voor labinrichting en veilig werken kan de bezoeker onder meer bij Denios, Köttermann, en Potteau Labo terecht. Voor LIMS-systemen bij Labware, Bassetti en XiTechniX.

Toegang met het openbaar vervoer is heel vlot in Brussels Expo. De Paleizen zijn zowel bereikbaar met metro, tram en bus. De toegang tot het Paleis is aan de Keizerin Charlottelaan. Wie met het openbaar vervoer komt, loopt dus zo de hallen in.

Beursflits Laborama 2024
Beursflits Laborama 2024 | foto:FOODnote

Laborama is een compacte beurs: efficiënt

Laborama is een compacte beurs. Dat maakt een bezoek efficiënt. Loopafstanden zijn ook in Paleis 3 van Brussels Expo kort en stands overzichtelijk ingedeeld. Wie zich goed voorbereidt, kan de belangrijkste stands in een dagdeel bezoeken.

Op de website expo.laborama.be vindt u makkelijk alle info terug over de exposanten, de merken die zij vertegenwoordigen en de diensten die zij aanbieden. Hier staat alles wat u moet weten voor een geslaagd beursbezoek.

Belangrijke sectoren aanwezig op Laborama

Laborama biedt voor elk wat wils. Veel bezoekers zijn afkomstig uit de overheidssector, de privé- en de dienstensector. Ongeveer de helft werkt in productielaboratoria, kwaliteitscontrole, R&D- en overheidslabs. Belangrijkste sectoren zijn chemie, life sciences en farmacie. De beurs trekt alle leeftijden aan. Vorig jaar was ongeveer een op drie 35 jaar of jonger.

Beursflits Laborama 2024
Beursflits Laborama 2024 | foto:FOODnote

Wat is het aanbod op Laborama?

Hoewel analytische chemie het sterkst vertegenwoordigd is, omvat het expositieaanbod het complete spectrum van:

  • (Petro)chemie
  • Milieu
  • Agrovoeding
  • Biotechnologie
  • Farmacie
  • Cosmetica
  • Automatisering
  • Onderwijs

Koffie en catering op Laborama

In het restaurant en uiteraard ook bij de barista wordt opnieuw met thema’s gewerkt. Alle cateringpunten zullen de volledige beursdag geopend zijn. In het restaurant vooraan in de beurshal, kunt u terecht voor een snelle hap (koude of warme schotel). Voor een kopje koffie en dessertje bent u op de Plaza aan het juiste adres.

Laborama: doelgericht beursbezoek

Uit de jaarlijkse bezoekersenquête blijkt dat de meeste bezoekers een halve dag uittrekken voor de beurs. De meerderheid van de ondervraagden in 2023 geeft aan Laborama te bezoeken om zich te oriënteren op nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied.

Veel laboratoria sturen hun medewerkers naar de beurs met een lijst aan af te werken punten en doelstellingen. 95% van de bezoekers gaf aan dat ze deze doelstellingen tijdens hun bezoek ook konden realiseren.

Verder gaf bijna de helft van de bezoekers aan bezig te zijn met een specifiek project! Eén op de drie geeft aan dat hierbij het aankopen van materiaal is betrokken.

Ruim de helft van de bezoekers is eind- of medebeslisser bij investeringen, zo blijkt uit de statistieken. Een kwart noemde zich de aankoper. De overgrote meerderheid noemde de kwaliteit van de beurs ‘goed’. Meer dan 60% dacht aan een terugkeer.

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Laborama ook de Scientific Sessions tijdens de beurs. Bijna 15% van de bezoekers woonde minstens 1 sessie bij. De sessies werden als een aangename extra ervaren en ook de kwaliteit van de sprekers werd als goed beoordeeld.

“Bijna de helft van de bezoekers geeft aan bezig te zijn met een specifiek project”

Laborama in vogelvlucht

Data: 14 en 15 maart 2024

Locatie: Brussels Expo, Brussel, Paleis 3 (locatie)

Parking bezoekers: Parking C + shuttle naar Paleis 3

Openbaar vervoer: Ingang Paleis 3 (Gate A, kant Atomium)

Openingstijden: donderdag 9:30 – 16:30 uur

vrijdag 9:30 – 16:00 uur

Beursorganisator: Laborama vzw

Info en voorregistratie: expo.laborama.be

Shuttledienst: Er wordt voor de bezoekers een shuttledienst georganiseerd tussen Parking C (gelegen aan afrit 7a van de Ring rond Brussel) en de ingang van Paleis 3. De eerste shuttle vertrekt om 8:35 op Parking C. De laatste shuttle naar de parking vertrekt op donderdag om 16:50, op vrijdag om 16:20.

Deze shuttledienst is voor iedereen die parking C gebruikt. De beurs is niet toegankelijk via de loopbrug en de Astrid hall.

Beursflits Laborama 2024
Beursflits Laborama 2024 | foto:FOODnote

Laborama Congresprogramma

In 2024 focust het congresprogramma op inhoudelijk sterke lezingen. Geïnteresseerde bezoekers kunnen terecht in de Conference Room achteraan in het Paleis. Een lezing bijwonen is gratis.

Inschrijven kan via het online registratieformulier voor bezoekers op de Laborama-website. Meer over het complete programma.

Wil je alles weten over Laborama 2024?

Welkom op Laborama 2024

The Laborama Community: Scientific Sessions

Schrijf je hier in voor de Scientific Sessions

Wil je zien hoe Laborama 2023 was?

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark