Zijstap uit je lab – cursus Bio-informatica voor beginners

icon.highlightedarticle.dark Opleidingen
Laatste wijziging: 7 mei 2024
Bio-informatica voor beginners
Bio-informatica voor beginners | Foto: Centrum Bioscience en Diagnostiek - Hogeschool Leiden

Elk biologisch lab krijgt te maken met steeds meer en grotere datasets. Hbo-bio-informatici -de analisten zonder lab maar met een computer- kom je daardoor steeds vaker als collega tegen. Hoe doen die bio-informatici dat nou toch, met die online databases vol eiwitten en DNA?

Tijdens deze nieuwe vierdaagse cursus geven we je een inkijkje hun wereld. Wat heeft de biologie aan AI, hoe kom je van DNA sequentie tot verwantschapsanalyse met Next generation sequencing data?

Geef jouw kennis en data analyse skills een boost met deze nieuwe cursus Bio-informatica voor beginners!

Wat kun je verwachten?

We duiken zelf de online bio-informatica databases en tools in, en ontdekken hoe verwantschap tussen DNA of eiwitten wordt bepaald. 3D modellen van eiwitten laten zien hoe drugs passen op hun target, en we leren waarmee je dat kunt voorspellen.

Je maakt zelf een machine learning model en voorspellen bij welk ziektebeeld een patiënt waarschijnlijk thuishoort.

Ben je nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is met de data die uit NGS-sequencers komt? We gaan een hele dag aan de slag met theorie en computerpraktijk over NGS-data. En een cursus bio-informatica zou niet compleet zijn zonder een stukje programmeren: je gaat zelf R-scripts aanpassen om data te analyseren.

Wie gaan je helpen?

Docenten van de hbo-opleiding Bio-informatica zijn bijna allemaal zelf oud-labonderzoekers. Zij hebben er zin in om jullie mee te nemen in de wereld van biologische data science.

Hoe meld je je aan?

De cursus start op 9 januari 2025: we plannen graag lekker ver vooruit. Meld je voor 3 oktober 2024 aan voor vroegboekkorting via de link.

Aanmelden voor deze cursusicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Zijstap uit je lab – cursus Bio-informatica voor beginners

Centrum Bioscience en Diagnostiek - Hogeschool Leiden

Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD), toonaangevend in het opleiden van laboratoriumprofessionals, ontwikkelt, organiseert en geeft kwalitatief hoogwaardige nascholingen binnen het vakgebied life science en health. Met toepasbare vakkennis kunnen organisaties... Lees meer