Versnelde ontwikkeling COVID-19 tests op biochips

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Versnelde ontwikkeling COVID-19 tests op biochips

Surfix en aandeelhouders Qurin Diagnostics en LioniX International gaan een versneld ontwikkelingstraject doorlopen voor COVID-19 diagnostiek en immuniteitsdetectie. Dit in samenwerking met en met financiële steun van PhotonDelta. De bedrijven ontwikkelen al bio-fotonische nanochips voor de vroege opsporing van kanker en hebben hiervoor een biochip met ultragevoelige sensoren ontwikkeld.

Het nieuwe diagnostische apparaat zal binnen 5 minuten betrouwbare testresultaten kunnen produceren en zal over 6 tot 9 maanden beschikbaar zijn. Ingezet wordt een fotonische biochip op basis van optische technologie van LioniX en siliciumnitride (TriPleX)-technologie van PhotonDelta. Laaste is oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en telecommunicatie en wordt door Surfix en Qurin gebruikt voor diagnostische toepassingen.

Het TriPleX-platform wordt al ingezet voor kankerdiagnostiek en biedt daar een betaalbare oplossing. De gecombineerde expertise van deze drie bedrijven maakt een snelle en betrouwbare test voor virusdetectie mogelijk. Het publiek-private samenwerkingsverband PhotonDelta betaalt mede mee aan het project en zal ondersteunen bij opschaling en exploitatie.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark