FOSS introduceert de FoodScan 2 – een nieuwe near infrarood (NIR) analyser die kwaliteitsmanagers voorziet van een analysesysteem waarmee de steeds complexere en tijdrovende taken uitgevoerd kunnen worden die betrokken zijn bij de analyse van vaste en halfvaste zuivelproducten zoals kaas, boter en gefermenteerde melkproducten.
Met FoodScan 2 ontvangt u alle informatie die u nodig heeft voor consumentenetikettering. Dit stelt u in staat om de kosten voor externe laboratoria te verlagen en kan het QC laboratorium meer bereiken met dezelfde middelen. Naast vet, vocht, eiwit, collageen en zout, geeft FoodScan 2 ook resultaten op het gebied van energie-inhoud, koolhydraten, verzadigde vetten, natrium en as.
Meer data in minder tijd, inclusief unieke kleurmeting
FoodScan 2 is een mijlpaal in de NIR-transmissietechnologie. De meettijd wordt met meer dan 60 % verkort omdat 3 deelmonsters parallel gemeten kunnen worden. De individuele deelmonsters bevatten bovendien een verhoogd monsteraandeel, zodat het meetresultaat minder afhankelijk is van de kwaliteit van de monstervoorbereiding.
Een andere innovatie is de kleurmodule in de FoodScan 2. De kleur wordt gemeten volgens de CIEL*a*b standaard en vindt gelijktijdig plaats met het onderzoek van het sample.
Globale ANN kalibraties
Dankzij de prestatie en stabiliteit van de ANN-kalibraties bent u goed voorbereid voor elke vereiste. Als u parameters of producten moet onderzoeken die niet onder ANN-kalibratie vallen, vinden wij voor u een oplossing op maat met de juiste tools en onze expertise.