Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de September editie van de cursus ‘Kwaliteitszorg in het Laboratorium’

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 11 juni 2024
Kwaliteitszorg
Kwaliteitszorg | Foto: HAN_University of Applied Sciences

Breid je takenpakket uit als laborant met de training ‘Kwaliteitszorg in het Laboratorium’. Ontvang accreditatie en certificering van NVML.

Je bent laborant. Je onderzoekt, analyseert, werkt voorzichtig en nauwkeurig. Je bedient de duurste apparatuur. En je moet voldoen aan (inter-)nationale standaarden voor kwaliteit en veiligheid.

Een onmogelijke taak? Niet wanneer je de training ‘Kwaliteitszorg in het Laboratorium’ hebt gevolgd. Dus wil je jouw takenpakket uitbreiden? En heb je interesse in kwaliteit en veiligheid? Dan is de cursus Kwaliteitszorg in het Laboratorium écht iets voor jou!

Programma

We behandelen onder meer de volgende punten:

  • Introductie kwaliteit en het kwaliteitsmanagementsysteem/-model en standaarden;
  • Faciliteiten, veiligheid en apparatuur, validatie;
  • Interne en externe procescontrole/kwaliteitscontrole;
  • Interne en externe audits;
  • Certificering en accreditatie;
  • Procesverbetering;
  • Kwaliteitsinformatie, handboek/SOP’s.

Aanvullend hierop bevat de cursus een gastles van de lead assessor Raad voor Accreditatie (RvA) over het proces van (ISO) accreditaties en casuistiek.

Cursus data

De cursus Kwaliteitszorg in het laboratorium gaat van start op dinsdag 17 september 2024 op de HAN in Nijmegen. De overige lessen vinden online plaats via Teams. De cursusdagen duren allemaal van 14.00 tot 17.00 uur.

Toetsing en accreditatie

Wij beoordelen de wekelijkse opdrachten. Daarnaast maak je een eindopdracht. Bij 100% aanwezigheid ontvang je het HAN-certificaat ‘Kwaliteitszorg in het Laboratorium’. Deze cursus is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van bioMedische Laboratoriummedewerkers (NVML) met 15 UEC.

Voor meer info & inschrijven klik hier icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de September editie van de cursus ‘Kwaliteitszorg in het Laboratorium’

HAN_University of Applied Sciences

Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie De HAN biedt naast regulier bachelor onderwijs ook scholing voor professionals. Denk hierbij aan post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen om kennis te verdiepen, bij te houden en/of uit te breiden.... Lees meer