NMR-applicaties voor dagelijkse kwaliteitscontrole

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: NMR-applicaties voor dagelijkse kwaliteitscontrole

Met de uitgewerkte applicaties is de MQC+ – de NMR-analyser van Oxford Instruments – nu nog sneller klaar met de productie van resultaten. Dit tafeltoestel is eenvoudig inzetbaar voor kwaliteitscontroles met nucleaire magnetische resonantie, bijvoorbeeld voor het meten van olie, water, fluor en vast vetgehalte in een diversiteit aan monsters.

Op de website van Salm en Kipp staat een selectie van applicaties: van de bepaling van olie/water in zaden tot fluoride in tandpasta, en van vet in chocola tot coatings op textiel. De MQC+ is in gebruik zo eenvoudig, dat analisten er vanwege de minimale training in korte tijd vertrouwd mee zijn. De software begeleidt de operator stap voor stap via duidelijke aanwijzingen op het scherm en statusindicatoren van de monsterkamer.

Het onderhoud is simpel en heeft een automatische optimalisatieroutine voor het magnetisch veld. Met een keur aan robuuste monsterhouders voor verschillende monstergrootte en diverse applicaties zijn wel 100 metingen per dag te verrichten.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark