Minder pipetteren, meer data-analyseren?

icon.highlightedarticle.dark Management
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Minder pipetteren, meer data-analyseren?

Big data en automatisering zijn trends in allerlei sectoren, ook in de toekomst van het lab. Met behulp van LIMS zijn labjournaals gedigitaliseerd, en wordt ook deze data doorzoekbaar en kunnen we op zoek naar optimalisatie van processen. Ook op de labbench verschijnen meer apparaten die steeds meer data uitspugen; een Illumina DNA sequencer past tegenwoordig gewoon naast de flowkast, menig lab heeft tegenwoordig een rekje met Minion sequencers. De data uit de corona-pandemie was voor iedereen doorzoekbaar, en is volop gebruikt voor het ontwikkelen van diagnostiek, vaccins en populatiemonitor-modellen.

Hoeveel merkt u van de data-revolutie bij uw werk in een lab? Mogelijk brengt u minder tijd door aan de bench, en meer achter de computer om uw data te analyseren. Wat zijn -denkt u- de vaardigheden van de analist van de toekomst?

Het Centrum voor Bioscience en Diagnostiek onderzoekt welke trends u ziet, om een scholingsaanbod te bieden waar u behoefte aan heeft. Helpt u ons door in 6 minuten de enquête in te vullen (zie de link rechts)? De eerste dertig respondenten krijgen een bedankje toegestuurd.

Naar enquêteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Minder pipetteren, meer data-analyseren?

Centrum Bioscience en Diagnostiek - Hogeschool Leiden

Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD), toonaangevend in het opleiden van laboratoriumprofessionals, ontwikkelt, organiseert en geeft kwalitatief hoogwaardige nascholingen binnen het vakgebied life science en health. Met toepasbare vakkennis kunnen organisaties... Lees meer