Memmert’s doorbraak in Peltier techniek

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Memmert’s doorbraak in Peltier techniek

Niks is zeker in het leven behalve de dood, belasting en het feit dat Peltier techniek niet efficient genoeg is voor het koelen of verwarmen van grote apparatuur. Lang is dit het uitgangspunt geweest binnen productiewereld van verwarmings- en koelelementen. In de afgelopen jaren heeft Memmert deze gedachtegang de wereld uit geholpen en heeft, door het gebruik van Peltier-technologie, een nieuwe lijn ultra-efficiënte klimaatkasten en incubatoren op de markt gebracht.

Het Peltier effect is al bijna twee eeuwen bekend: een gelijkstroom zorgt voor een warmteoverdracht van één oppervlak naar een ander. Door dit proces te optimaliseren zijn er twee nieuwe typen apparatuur in het leven geroepen: de HPPeco klimaatkasten en de IPPeco incubatoren. Het energieverbruik van deze kasten is betrekkelijk lager dan dat van concurrerende producten op de markt.

Behalve de efficiëntie levert Memmert natuurlijk gewoon wat we van ze gewend zijn: reproduceerbare resultaten, stabiliteit in temperatuur en betrouwbaarheid.

Ga voor meer informatie en alle Memmert gerelateerde aanbiedingen naar de webshop via de link hiernaast.

Ga naar onze webshopicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Memmert’s doorbraak in Peltier techniek

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer