Spotlight: Memmert ICOmed CO2 incubatoren van Dijkstra Vereenigde

icon.highlightedarticle.dark Broedstoven
Laatste wijziging: 29 april 2024
Memmert ICOmed CO2 incubatoren
Memmert ICOmed CO2 incubatoren | Foto: Memmert
Article image of: Spotlight: Memmert ICOmed CO2 incubatoren van Dijkstra Vereenigde
Memmert ICO50 | Foto: Memmert
Article image of: Spotlight: Memmert ICOmed CO2 incubatoren van Dijkstra Vereenigde
Memmert ICO105 | Foto: Memmert
Article image of: Spotlight: Memmert ICOmed CO2 incubatoren van Dijkstra Vereenigde
Memmert ICO150 | Foto: Memmert
Article image of: Spotlight: Memmert ICOmed CO2 incubatoren van Dijkstra Vereenigde
Memmert ICO240 | Foto: Memmert

Dijkstra Vereenigde biedt al geruime tijd de betrouwbare incubatoren, ovens en klimaatkamers van Duitse fabrikant Memmert aan op de Nederlandse markt. Met name de ICO en ICOmed CO₂ incubator serie zijn waardevolle toevoegingen op ieder laboratorium waar (humane) celkweek wordt bedreven. Graag leggen we uit wat deze incubatoren zo bijzonder maakt.

Uitgebreide, maar simpele interface

ICO staat voor Incubator CO₂ serie, waarmee Memmert de vorige INCO-serie al geruime tijd heeft vervangen. Deze incubatoren beschikken standaard over een uitgebreide bedienings- en logging-interface, samen met een 180 graden droge decontaminatie cyclus, afgeronde interne hoeken en naden en kan optioneel worden uitgerust met een HEPA H-14 filter.

Hiermee vormt de ICO-incubator een betrouwbare basis voor celkweken die een stabiele toevoer CO₂ nodig hebben in een schone omgeving. Naast CO₂ controle kan de ICO-serie ook worden uitgerust met O2 controle 1-20% middels toevoeging van 100% N2 gas en is er ook de mogelijkheid tot actieve rH controle 40-97%.

Klasse IIa medical device uitvoering volgens MDR

Daarnaast biedt Memmert deze incubatoren ook aan als klasse IIa medical device, geschikt voor o.a. IVF-toepassingen en andere applicaties waar deze certificering nodig is. Hierdoor komt de toevoeging -med achter de typenamen. Met de ICOmed serie voldoet de apparatuur aan de strengste wetgeving.

Momenteel biedt Memmert de ICO en ICOmed incubatoren aan in volumes van ca. 50, 100, 150 en 240L. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jullie laboratorium? Neem contact met ons op voor advies om maat en een scherpe offerte!

Bekijk hier de Memmert ICO(med) incubatoren bij Dijkstra Vereenigde icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Spotlight: Memmert ICOmed CO2 incubatoren van Dijkstra Vereenigde

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer