Legionellaveilige kraan voor het laboratorium

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Legionellaveilige kraan voor het laboratorium

Legionellabestrijding
De nieuwe kraan in het Far MDS assortiment wordt uitgevoerd met een speciaal ontwikkelde “SAB” aanvoerslang. Door een unieke samenstelling van siliconen verrijkt met zilver-ionen, zal er aan de binnenvoering van de aanvoerslang geen bio-film ontstaan. Geen aangroei van bio-film betekent geen voedingsbodem voor bacteriën als de legionella pneumophila. Tevens spoelt de elektronische kraan elke 24 uur door na elk laatste gebruik. Hiermee past de kraan uitstekend in een legionellaveilige werkomgeving.

Hygiënische aansturing middels sensor
In een wereld waar het aanraken van oppervlakten potentieel gevaarlijk kan zijn. Is het aanraken van een kraan, waar meerdere mensen dagelijks gebruik van maken potentieel gevaarlijk. De FAR elektronisch aangestuurde kraan biedt hiervoor de oplossing. De sensortechniek maakt aanraking van de kraan overbodig.

Laboratoriumkraan
Het gebruik van zuren en logen in de laboratorium omgeving stelt hoge eisen aan materialen. Gangbare uitvoeringen van sensor aangestuurde kranen in het chroom, zullen al na korte tijd schade vertonen wanneer ze in aanraking komen met agressieve middelen.
De Far MDS elektronische kraan wordt uitgevoerd in een robuuste lichtgrijze epoxy poedercoating (RAL 7035). En is daarmee uitermate geschikt voor plaatsing in een veeleisende werkomgeving.

Uitvoeringen
Standaard uitvoering: batterij gestuurd voor koud water voor ca 150.000 inschakelingen. Op aanvraag kan er een 230V adapter worden geleverd. Tevens uit te voeren met een thermostatisch mengventiel voor verwarmd water. Uiteraard kan deze kraan met de diverse FAR U-uitlopen worden geleverd voor een diepere voorsprong. Neem contact met onze verkoopafdeling voor meer informatie over de mogelijkheden.

productpaginaicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Legionellaveilige kraan voor het laboratorium

Steendam Lab Furnishing Supplies

Bij Steendam vindt u een uitgebreid assortiment aan producten die worden toegepast bij de inrichting van laboratoria, practicumlokalen, gezondheidscentra en industriële werkruimtes. Op onze website vindt u informatie over de... Lees meer