LabAutomation 2024: ontdek de toekomst van laboratoriumautomatisering

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
29 februari 2024
Impressie Labautomation 2023
Impressie Labautomation 2023 | Foto: FHI Laboratorium Technologie

Op de komende editie van LabAutomation op 19 maart kom je alles te weten over hoe automatisering kan bijdragen aan een efficiëntere, nauwkeurigere en snellere laboratoriumomgeving. Leer van de experts tijdens een van de vele lezingen op hardware- en softwaregebied en bekijk de praktische oplossingen op de leveranciersmarkt.

Na de keynote presentatie splitst het programma zich traditioneel op in hardware- en software-sessies.

  • Aan hardwarekant komen onderwerpen aan bod als de implementatie van een pipeteerrobot, de introductie van een high-troughput screening systeem en geautomatiseerde monstervoorbereiding.
  • Aan de softwarekant gaat het om LIMS en databeheer in bredere zin.

Voor en tussen de sessies door is er alle gelegenheid om te netwerken op de leveranciersmarkt.

Pipetteerrobots

Zo vertelt hoofd laboratorium Christophe Deben (opent in Linkedin) van Center for Oncological Research (CORE) meer over de implementatie van kunstmatige intelligentie in de geneeskunde.

Onderzoeker Gert Hendriks van Innocore geeft een presentatie over labautomatisering met pipeteerrobots en de ontwikkeling van een speciale softwareapplicatie. Verder blikt sr. onderzoeker Krisztian Kaszas (opent in Linkedin) van Janssen Pharmaceutica terug op een decennium aan automatiseringsontwikkelingen. Wat heeft dit gebracht en welke obstakels kwam hij tegen in dit proces?

Analist met testbuisje
Analist met testbuisje | foto:Dairygold

Van LIMS tot datastandaarden

In de software-lezingensessies komen onderwerpen langs als ontwikkeling en implementatie van een mobiele applicatie voor het delen van toestelinformatie, standaarden in data en de selectie van een laboratorium informatiemanagement systeem in de praktijk.

Kwaliteitsmanager laboratorium Jayne Mullaly van DairyGold vertelt over het LIMS-implementatietraject dat het zuivelbedrijf doorliep en wat de meerwaarde is voor de dagelijkse laboratoriumwerkzaamheden.

Informatiemarkt met innovaties

Naast een boeiend lezingenprogramma biedt LabAutomation 2024 ook een informatiemarkt met circa 30 toonaangevende bedrijven. Zij brengen de laatste stand van de techniek mee naar de conferentie. Een rondgang geeft een goede dwarsdoorsnede van wat labautomatisering vandaag de dag zoal te bieden heeft.

Kortom, LabAutomation biedt in een dag een volledig programma om je kennis over labautomatisering weer up-to-date te krijgen.

  • Doe nieuwe kennis op over automatiseringsoplossingen
  • Laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan met automatisering
  • Profiteer van een uitgebreid kennisnetwerk van collega’s en professionals uit de branche
  • Neem praktische tips mee naar je lab om problemen aan te kunnen pakken

Article image of: LabAutomation 2024: ontdek de toekomst van laboratoriumautomatisering
Article image of: LabAutomation 2024: ontdek de toekomst van laboratoriumautomatisering

LabAutomation 2024

Wanneer: 19 maart 2024

Waar: 1931 Congrescentrum Brabanthallen
in Den Bosch

Tijd: 9:00 tot 17:00

Inschrijven:
Op de website vind je het complete programma en kun je je inschrijven voor een bezoek aan LabAutomation 2024. Een bezoek is kosteloos als je in of voor een laboratorium werkt.

Werk je in een laboratorium? Dan is je bezoek gratis!

Inschrijven

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark