Kwaliteitscontrole van cement, van breken tot analyse

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Om hoogwaardige kwaliteit van cement te produceren, moet de mineralogische en chemische samenstelling van grondstoffen alsmede tussen- en eindproducten worden bepaald. Bij elke fase van de productie moeten monsters worden genomen, verwerkt en geanalyseerd worden om kwaliteitscontrole te garanderen zonder gebreken.

RETSCH biedt een gamma aan instrumenten die geschikt zijn voor monstervoorbereiding gedurende het volledige productieproces, van de winning van grondstoffen tot het eindproduct. Het typische monstervoorbereidingsproces omvat voorlopige verkleining, monsterverdeling en fijn vermaling vooraleer het monster kan worden ingediend voor verdere analyses.

Elementaire analysatoren met behulp van verbrandingstechnieken zijn ideaal geschikt voor de snelle, nauwkeurige en betrouwbare bepaling van koolstof en zwavel in cement. Afgezien van verfijning is geen verdere monstervoorbereiding nodig. De elementaire analysatoren van ELTRA meet de concentraties koolstof en zwavel uit ppm-niveaus tot 100%.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Kwaliteitscontrole van cement, van breken tot analyse

Verder Scientific Benelux

Verder Scientific zet de standaard in high-tech wetenschappelijke apparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken. De befaamde Verder Scientific fabrikanten (Carbolite-Gero, Eltra, Microtrac-Retsch... Lees meer