Ilmac 2023 in Basel was een groot succes met meer dan 12.000 deelnemers, 400 exposanten uit meer dan 20 landen en innovatieve hoogtepunten. De nieuwe Ilmac-opzet omvatte de Startup Area, het Laboratory of the Future, de Job Connect-ruimte en de Speakers’ Corner naast gevestigde formats zoals de Ilmac Conference en de Pharma Logistics Days.

Labdigitalisering, chemische technologie, biotechmethoden

  • De Ilmac Conference richtte zich op belangrijke industrie-onderwerpen zoals labdigitalisering, chemische technologie en nieuwe biotechmethoden, en bevorderde de uitwisseling van kennis tussen experts en bezoekers.
  • Het Laboratory of the Future bood inzicht in toekomstgerichte laboratoriumsystemen en infrastructuur, met aandacht voor digitalisering en duurzaamheid.
  • De Pharma Logistics Days lieten bezoekers kennismaken met trends en innovaties in farmaceutische logistiek en bood een overzicht van logistieke oplossingen en presentaties.

App

De nieuwe Ilmac 365-platform-app biedt zowel exposanten als deelnemers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het evenement en het hele jaar door wereldwijd te netwerken.

Ilmac 2024 vindt plaats in Lausanne op 4 en 5 september, gevolgd door Ilmac 2025 in Basel van 16 tot 18 september. Het evenement was van groot belang voor de chemische en life science-industrie in Zwitserland, en het succes ervan wordt positief ontvangen door deelnemers en exposanten.