LabNL: 62 exposanten op nieuwe laboratorium vakbeurs

182 bekeken Laatste wijziging: 19 september 2023
LabNL
LabNL | Foto: FOODnote

Van 26 t/m 28 september opent LabNL – een nieuwe vakbeurs voor laboratorium technologie – de deuren in de Jaarbeurs Utrecht. 62 exposanten hebben ingetekend. De compacte beursopzet, omlijst met een uitvoerig seminarprogramma, is gericht op het vinden van praktische oplossingen en handvatten voor direct gebruik in de laboratoria.

Vincent Hentzepeter

tk1

Wie bekend is met de FHI-evenementen als LabAutomation, LabAnalyse of LabSafety, mag bij een bezoek aan LabNL op een vergelijkbare opzet rekenen. De beurs is omkleed met een uitgebreid symposiumprogramma.

Grijp je kans om te netwerken

Rondom en na de kennis sessies is er voldoende tijd voor een bezoek aan de beursvloer met ruim zestig exposanten uit de laboratoriumbranche. Uiteraard is het ook mogelijk de lezingen over te slaan en alleen te gaan voor netwerken en het bezoeken van de leveranciers. Zij laten de nieuwste technologieën en oplossingen zien voor praktische analyse- en inrichtingsvraagstukken in het laboratorium.

LabNL
LabNL | foto:FOODnote
tk2

Drie dagthema’s

Een dagelijks wisselend conferentieprogramma behandelt tal van actuele thema’s. Iedere beursdag heeft een eigen thema en invulling.

  • Dinsdag 26 september staat in het teken van lab optimalisatie;
  • Woensdag 27 september is gericht op life science ontwikkelingen;
  • Donderdag 28 september heeft als onderwerp scheidings- en detectietechnieken.

“Prof. dr. Erik Scherder opent de beurs: het effect van bewegen op de hersenen, de relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid, werkstress en het geheugen”

Opening door Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit, opent de beurs op dinsdag 26 september met een lezing over het effect van bewegen op de hersenen, de relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid, werkstress en het geheugen. Hij laat het belang van vitaliteit zien, ook op de werkvloer.

tk3

Dit zijn de seminars die je niet mag missen

Voor labmanagers zijn er tal van workshops gericht op het optimaal runnen van een laboratorium, ook met oog op een prettige werkomgeving.

Neem de workshop ‘Inzetten op duurzame inzetbaarheid: wat betekent dat voor de ergonomie in het lab?’ Deze sessie belicht de meerwaarde van het ergonomisch inrichten van het laboratorium om hiermee direct in de organisatie aan de slag te gaan.

Tijdens de workshop ‘De eerste stappen richting een lean laboratorium’ gaat het over de basis van het concept ‘lean’ en wat dit kan betekenen voor de eigen werkomgeving. Na het volgen van deze workshop kan aan de slag gegaan worden met de eigen werkplek ‘5s-en’ om de eerste stappen te zetten richting een lean lab.

“CRISPR-Cas: de laatste ontwikkelingen, het belang van deze techniek en de vele toepassingsmogelijkheden”

Deze experts vertellen alles over analyse, onderzoek en laboratoriumtechnologie

Dag 2 en dag 3 staan in het teken van analyse, onderzoek en laboratoriumtechnologie. Tijdens het seminar ‘Ontwikkelingen in DNA-technologieën’ delen experts hun kennis en geven ze een inkijkje in tal van toepassingen die nu én in de toekomst mogelijk zijn.

Universitair hoofddocent Raymond Staals van Wageningen University & Research (WUR) opent de dag. WUR is met jarenlang onderzoek nauw betrokken geweest bij de ontdekking van CRISPR-Cas. Staals schetst een beeld van de laatste ontwikkelingen, het belang van deze techniek en de vele toepassingsmogelijkheden.

Andere sprekers in dit seminar zijn beleidsmedewerker Monique van Vegchel van Plantum over het gebruik van CRIPR-Cas in de veredeling. Johan den Dunnen, hoogleraar Medische Genoomtechnologie aan het LUMC, gaat dieper in op een op DNA-gebaseerde gezondheidszorg.

LabNL bezoeken?

Wanneer: 26-28 september 2023

Waar: Jaarbeurs Utrecht

Kosten: gratis na registratie

Registeren: snel en gemakkelijk via www.labNL.nl

of via deze link:

Bekijk het hele conferentie programma icon.arrow--dark
Profile picture of Drs. Vincent Hentzepeter

Geschreven door Drs. Vincent Hentzepeter

Lees meer van Drs. Vincent Hentzepeter icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark