Keuzestress: welke dag ga jij naar LabNL?

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
50 bekeken 22 september 2023
Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur | Foto: FOODNote

Wordt het dinsdag 26 september met thema ‘Lab Optimalisatie’? Kies je voor woensdag 27 september met thema ‘Life Science? Of ga je voor donderdag 28 september met het thema LabAnalyse – scheidings- en detectietechnieken?

Kom je dinsdag 26 september voor het ‘Lab Optimalisatie’ thema? Of heb je liever woensdag 27 september met het ‘Life Science’ thema? Of ben je geïnteresseerd in donderdag 28 september met het thema ‘LabAnalyse – scheidings- en detectietechnieken’?

Heb je je keuze al gemaakt?

Een breed programma voor elk wat wils, lijkt me. Het gebeurt allemaal tijdens LabNL. De beursdriedaagse voor laboratoria in de Jaarbeurs te Utrecht van 26 tot en met 28 september.

“Korte loopafstanden en alles draait uitsluitend om laboratoriumtechnologie”
tk1

Nog niet met LabNL bekend?

Het is een nieuwe vakbeurs voor laboratoriumtechnologie, en wijkt in opzet af van de bekende WoTS. Het wetenschappelijke programma van LabNL krijgt namelijk vorm door de bovengenoemde conferentieprogramma’s.

Iedere dag zijn er seminars over deze actuele topics. En kun je aansluiten bij praktische workshops. Hier krijg je tips en handvatten mee die direct toepasbaar zijn in het lab. Wie bekend is met FHI-evenementen als LabAutomation, LabAnalyse of LabSafety, mag bij een bezoek aan LabNL op een vergelijkbare opzet rekenen.

Dat betekent ook een compactere beursvloer. Stands zullen wat soberder en kleiner zijn dan tijdens WoTS. Met korte loopafstanden als gevolg. Bovendien draait alles uitsluitend om laboratoriumtechnologie, en zijn er geen werelden zoals tijdens WoTS.

tk2

Symposiumprogramma

De kern draait om het opdoen van kennis. Hiervoor is het uitgebreide symposiumprogramma in het leven geroepen. Tussen de bedrijven door en na de kennissessies is er voldoende tijd voor een bezoek aan de beursvloer. Hier staan ruim zestig exposanten uit de laboratoriumbranche.

Je kunt ook alleen gaan voor netwerken en het bezoeken van de leveranciers. Zij laten de nieuwste technologieën en oplossingen zien voor praktische analyse- en inrichtingsvraagstukken in het laboratorium.

“Hoe je het laboratorium overzichtelijk en beheersbaar houdt, hoor je tijdens de workshop ‘Eerste stappen richting een lean laboratorium’”
tk3

Workshops

Even een tipje van de sluier (meer details in de speciale beursbijlage LabNL bij deze editie van LABinsights). Ben je een labmanager en wil je wat meer instrumenten om je lab optimaal te runnen, wil je meer weten over hoe je nog meer een people manager kunt worden?

De workshop ‘Inzetten op duurzame inzetbaarheid: wat betekent dat voor de ergonomie in het lab?’, een aanrader.

Hoe je het laboratorium overzichtelijk en beheersbaar houdt, hoor je tijdens de workshop ‘Eerste stappen richting een lean laboratorium’. Hier wordt ingegaan op het concept ‘lean’ en hoe je de ‘5s-en’ in de praktijk implementeert. Voor wie nog niet zo bekend is met deze Japanse methodiek voor werkplekoptimalisatie: ‘5-s’ staat voor Seiri (Scheiden), Seiton (Schikken), Seisõ (Schoonmaken), Seiketsu (Standaardiseren) en Shitsuke (Stimuleren).

LABinsights staat op stand 7B051

Ligt je interesse meer in analyse, onderzoek en laboratoriumtechnologie? Ga dan naar bijvoorbeeld het seminar ‘Ontwikkelingen in DNA-technologieën’. Leer ook meer over de toepasbaarheid van CRISPR-Cas via universitair hoofddocent Raymond Staals van Wageningen University & Research (WUR).

Een trekker is ook altijd Johan den Dunnen, hoogleraar Medische Genoomtechnologie aan het LUMC. Hij gaat dieper in op een op DNA-gebaseerde gezondheidszorg. Kortom, tot op de beurs! En heb je tijd over, breng eens een bezoek aan ons van LABinsights, we staan op stand 7B051.

Profile picture of Drs. Vincent Hentzepeter

Geschreven door Drs. Vincent Hentzepeter

Lees meer van Drs. Vincent Hentzepetericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark