Aquarama Trade Fair wil sectoroverschrijdende samenwerking faciliteren

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
45 bekeken 21 september 2023
Aquarama Trade Fair heeft een ruime beursopzet met 127 exposanten.
Aquarama Trade Fair heeft een ruime beursopzet met 127 exposanten. | Foto: FCO Media

Op 19 oktober 2023 vindt in de Brabanthal in Leuven (België) de achttiende editie van Aquarama Trade Fair plaats. De vaste formule van een eendaagse beurs met uitgekiend randprogramma staat al jaren op punt en het enthousiasme blijft ondertussen maar groeien. “Een half jaar voor datum was de beurs al zo goed als volledig uitverkocht”, klinkt het bij organisator FCO Media.

tk1

“Water heeft natuurlijk ook nog nooit zo sterk op de voorgrond gestaan als vandaag. De klimaatverandering heeft iedereen attent gemaakt op het belang van water, en meer en meer beseffen we dat er vanuit alle hoeken en domeinen inspanningen gedaan moeten worden. En dat is net de kracht van Aquarama.”

Vakbeurs met 127 exposanten

“Als mediaplatform bieden we al vijfentwintig jaar lang een forum voor de volledige Belgische watersector, en ook op de vakbeurs met 127 exposanten richten we ons steevast tot zowel openbare waterinstanties als de industrie. Er is nu eenmaal niemand die het alleen kan waarmaken. Willen we de vele watergerelateerde uitdagingen het hoofd bieden, dan moeten we de samenwerking opzoeken,” aldus de organisatie.

Zowel milieucoördinatoren als technisch operatoren en directeurs zullen op de beursvloer hun gading vinden
Zowel milieucoördinatoren als technisch operatoren en directeurs zullen op de beursvloer hun gading vinden | foto:FCO Media
tk2

Watercircle.be

Watercircle.be brengt dit jaar in ieder geval al twee centrale industrieën met elkaar in verbinding. “In het verleden richtten we ons steevast tot één specifieke sector, maar gaandeweg viel het ons op dat heel wat vragen en oplossingen inwisselbaar zijn”, licht Matthias Mertens van Watercircle.be toe.

“In samenwerking met zowel Fevia [federatie van de Belgische voedingsindustrie, red.] als Essenscia [Belgische federatie van chemische industrie en life sciences, een Belgische werkgeversorganisatie, red.] werken we daarom een programma uit rond twee van de meest waterintensieve sectoren in ons land, met name de voeding en de chemie.

Concrete cases, praktijkvoorbeelden en lessons learned

Aan de hand van concrete cases, praktijkvoorbeelden en lessons learned willen we een breed spectrum van bedrijven zo de nodige handvaten bieden om een weg te vinden richting een beter watermanagement, of je daar nu net mee begint of er al heel erg ver in staat. Onze vaste partner VMx zal naar goede gewoonte dan weer de belangrijkste ontwikkelingen in het wetgevende toelichten.”

Laagdrempelige beurs én hoog niveau

Ook buiten het seminarie om zijn er volgens Mertens nog handvaten te grijpen. “Het mooie aan Aquarama Trade Fair is dat het een laagdrempelige beurs is, die toch op een hoog niveau georganiseerd wordt. Daardoor kan je op één dag tijd heel wat relevante informatie verzamelen, ongeacht de sector waarin je actief bent of de functie die je daar uitvoert.

Voor wie?

Zowel milieucoördinatoren als technisch operatoren en directeurs zullen op de beursvloer hun gading vinden.

Aquarama Trade Fair
Aquarama Trade Fair | foto:FCO Media

__________

Aquarama Trade Fair bezoeken?

Wanneer: 19 oktober 2023

Waar: Brabanthal in Leuven (België)

Hoe inschrijven: www.aquaramatradefair.be

tk3

Het hele programma van alle seminars en workshops

www.aquarama.beicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark