Hoe veilig werk jij? Check ’t tijdens WoTS

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
16 mei 2024
WoTS 2024
WoTS 2024 | Foto: FHI

Veiligheid op het lab staat voorop, maar ken je de laatste ontwikkelingen en oplossingen voor veiliger werken? Doe gratis mee aan de X-pedition Veiligheid tijdens de World of Industry, Technology & Science van 24 t/m 27 september.

De X-pedition is een interactieve tour over de beursvloer langs zes specialisten. Zo leer je op een praktische manier over schadelijk geluid in laboratoria, het veilig afvoeren van giftig en besmettelijk afval en het herkennen van gevaarlijke situaties op de werkplek. Op elke stand word je een vraag gesteld. Na het voltooien van de X-pedition ontvang je een presentje én een certificaat. Deze veiligheidsaspecten kom je allemaal tegen tijdens je tour:

tk1

Tip 1: Gebruik de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen

Veilig werken begint bij jezelf. Er is daarom aandacht voor bewustwording en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen bij de stand van VOS instrumenten. Daar ontdek je hoe je veilig gedrag in het lab vanzelfsprekend maakt.

tk2

Tip 2: Herken onveiligheid op de werkvloer

Bij Denios breng je deze kennis direct in de praktijk. Hier worden herkenbare situaties gesimuleerd die gevolgen hebben voor de veiligheid op de werkvloer.

Symbolen gevaarlijke stoffen: ken jij de betekenis?
Symbolen gevaarlijke stoffen: ken jij de betekenis? | foto:Adobe Stock
tk3

Tip 3: Wees alert op over de luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is essentieel voor een gezonde en veilige werkomgeving. Dupa laat zien hoe je continu de luchtkwaliteit kunt monitoren met op maat gemaakte koolstoffilters.

Tip 4: Zorg voor het juiste aantal decibellen

Vergeet ook niet het risico van schadelijke geluidsniveaus. De specialisten bij Avans+ leggen uit hoe je geluidsniveaus kunt beoordelen en zo jezelf en je werknemers kunt beschermen.

Tip 5: Ontzorg je veilig van gevaarlijk afval

Vervolg je weg naar de stand van Salm en Kipp. Daar zie je hoe een geautomatiseerde afvoerdienst de werkomgeving velliger maakt door een probleemloze verwerking van gevaarlijk afval.

Tip 6: Gebruik veiligheidskabinetten op de juiste manier

Ten slotte kunnen we de microbiologische veiligheidsbank niet vergeten. Deze voorziening geeft een ‘veilig’ gevoel, maar de gebruiker heeft hier zelf een grote invloed op. The Baker Company geeft handige tips om een microbiologische veiligheidsbank écht veilig te maken

Tip 7:

Je kunt de X-pedition elke dag van de beursweek volgen. Het seminar over veiligheid dat op 24 september tussen 10.00 en 11.30 uur plaatsvindt, sluit ook aan op de X-pedition.

WoTS 2024 – World of Laboratory (hal 7)

Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Wanneer: 24 t/m 27 september

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 09.30 – 17.00 uur, vrijdag 09.30 – 15.30 uur

Nog meer weten over kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid op de WoTS?

Ties Joosten over kwaliteit: “We willen Nederland steeds een beetje beter maken”

Ontdek duurzame oplossingen op de World of Industry, Technology & Science

De World of Laboratory: ontmoeting, kennis en innovatie

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark