Hoe veilig werk jij?

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
Laatste wijziging: 16 mei 2024
WoTS 2024
WoTS 2024 | Foto: FHI

Iedereen weet hoe belangrijk het is om veilig te werken op het lab. Maar ben jij ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen om veiliger te werken? Tijdens de World of Industry, Technology & Science van 24 t/m 27 september doe je kosteloos mee aan de X-pedition Veiligheid: Hoe veilig werk jij?

De X-pedition is een interactieve tour over de beursvloer langs zes specialisten. Zo leer je op een praktische manier over:

Op elke stand word je een vraag gesteld. Na het voltooien van de X-pedition ontvang je een presentje en een certificaat.

Veilig werken: weet jij de betekenis van de symbolen?
Veilig werken: weet jij de betekenis van de symbolen? | foto:Adobe Stock

Veilig werken begint bij jezelf

Er is daarom aandacht voor bewustwording en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen bij de stand van VOS instrumenten. Daar ontdek je hoe je veilig gedrag in het lab vanzelfsprekend maakt.

Bij Denios breng je deze kennis direct in de praktijk. Hier worden herkenbare situaties gesimuleerd die gevolgen hebben voor de veiligheid op de werkvloer.

Monitoring luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is essentieel voor een gezonde en veilige werkomgeving. Dupa laat zien hoe je continu de luchtkwaliteit kunt monitoren met op maat gemaakte koolstoffilters.

Vergeet ook niet het risico van schadelijke geluidsniveaus. De specialisten bij Avans+ leggen uit hoe je geluidsniveaus kunt beoordelen en zo jezelf en je werknemers kunt beschermen.

Autoclaaf, ook voor het veilig afvoeren van laboratorium afval
Autoclaaf, ook voor het veilig afvoeren van laboratorium afval | foto:Salm en Kipp

Geautomatiseerde afvoerdienst verwerkt gevaarlijk afval probleemloos

Vervolg je weg naar de stand van Salm en Kipp. Daar zie je hoe een geautomatiseerde afvoerdienst de werkomgeving veiliger maakt door een probleemloze verwerking van gevaarlijk afval.

Ten slotte kunnen we ook de microbiologische veiligheidsbank niet vergeten. De veiligheidsbank geeft een ‘veilig’ gevoel, maar de gebruiker heeft hier zelf een grote invloed op.

The Baker Company geeft handige tips om een microbiologische veiligheidsbank écht veilig te maken.

Seminar ‘Veiligheid’

Je kunt de X-pedition elke dag van de beursweek volgen. Het seminar over veiligheid dat op 24 september tussen 10.00 en 11.30 uur plaatsvindt, sluit ook aan op de X-pedition.

Schrijf jij je ook in voor een X-pedition?

Schrijf je nu in voor een bezoek aan de beurs en deelname aan de X-pedition

De World of Laboratory: ontmoeting, kennis en innovatie

Ontdek duurzame oplossingen op de World of Industry, Technology & Science

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark