Gezonde voeding door analytisch meten

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De bladen en blogs staan vol geschreven over chiazaad, raw food, bio-sappen, slow cooking en duurzame producten voor een gezond lichaam. Echter hoe puur en echt is dit allemaal en klopt het wat op de etiketten staat? Het seminar ’Analytisch meten in Voeding’ gaat in op de analysetechnieken die bij onderzoek naar voeding en voedselauthenticiteit worden toegepast. Sprekers van onder andere Wageningen UR, Universiteit Gent en IFF delen hun kennis. Ook kan er ter plekke analyse op voeding worden gedaan in de Voeding X-pedition, waar meettechnieken bij de deelnemende stands worden gedemonstreerd.

Op woensdag 5 oktober zal het seminar Analytisch meten in Voeding plaatsvinden, waarbij aspecten van voedselauthenticiteit, allergenen, geur- en smaakstoffen en het traceren van pesticiden in voeding aan de orde komen. De experts en ervaringsdeskundigen zullen door hen gebruikte analysetechnieken en methodieken delen. Zo wordt de voedselauthenticiteit en fraude toegelicht door Saskia van Ruth van Wageningen UR, belicht Bruno De Meulenaere van Universiteit Gent het belang van correct meten bij allergenen en worden analysetechnieken van geur en smaak door IFF besproken.

Als bezoeker, kunt u bij de Voeding X-pedition zelf uw route samenstellen door een selectie te maken uit acht deelnemende stands, op elke stand wordt een ander onderwerp gedemonstreerd. Zo toont HACH een online TOC-analyzer, Ocean Optics een Flame-NIR spectrometer, de CEM oracle om vetgehalten te meten bij Beun- de Ronde, Merck toont een praktische filtratie unit, Anaspec Solutions heeft de Quant FT_NIR paraat, bij Salm en Kipp wordt een Biochemische Analyzer gedemonstreerd, kleuradditieven meten via de GX274 ASPEC van Gilson en bij Büchi wordt online NIR-spectroscopie gedemonstreerd.

Ook zal uw kennis getest worden, want bij elke stand wordt een vraag over analytische technieken gesteld. Bij het juist beantwoorden van de vragen ontvangt u aan het einde van de X-pedition een passend presentje.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Gezonde voeding door analytisch meten

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer