Gesealde verpakkingen op dichtheid controleren nu een stuk eenvoudiger

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
229 bekeken 3 januari 2023
Article image of: Gesealde verpakkingen op dichtheid controleren nu een stuk eenvoudiger

Controleren dat gesealde verpakkingen ook echt dicht zijn, betekent vaak steekproefsgewijs een aantal verpakkingen aan een destructieve test onderwerpen. Dit kan een dye test zijn, waarbij na een verblijf in een kleurstofoplossing geen kleurstof in de verpakking aangetroffen mag worden, of een test waarbij via een naald de verpakking op een bepaalde druk wordt gebracht en een eventueel lekdebiet wordt gemeten, of onder water visueel vastgesteld (belletjes).
Na deze controles is de verpakking (en het product) onbruikbaar en moet vernietigd worden.

Met de ASC 7400XS wordt deze test er een stuk eenvoudiger en aangenamer op, en blijft bovendien de verpakking onbeschadigd.
Geen geknoei meer met methyleen of een andere onsympathieke kleurstof, of naalden, enkel het product inbrengen, de testkamer sluiten en de test starten.
Binnen luttele seconden geeft het apparaat OK/NOK aan.
De testmethode, door ASC Instrument ontwikkeld, komt erop neer dat op niet-destructieve wijze een bepaalde druk in de verpakking wordt aangebracht, waarna het verloop van de druk in de verpakking over een korte tijd gemeten wordt. Bij correct gesealde verpakkingen is het drukverlies nihil, maar in geval van een lek zal de sensor een drukverlies registreren dat buiten de tolerantie valt, met een afkeurresultaat als gevolg.
Goedgekeurde producten kunnen na test weer terug op de lijn, ze zijn volkomen intact gebleven.

Referentieverpakkingen

Referentieverpakkingen, lekvrij en met gekalibreerde lekken, worden gebruikt om het proces te kwalificeren en te controleren.

De ASC 7400XS genereert na het testen van het gewenste aantal verpakkingen automatisch een controlerapport in pdf-formaat, beschikbaar voor download via netwerk- of USB-connector.

Video (kies "sachet") icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Gesealde verpakkingen op dichtheid controleren nu een stuk eenvoudiger

ASC Instrument

ASC Instrument : uw partner bij uitstek voor niet-destructieve CCIT Lees meer