Duurzaamheid belangrijk thema tijdens vakbeurs LabNL

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Duurzaamheid belangrijk thema tijdens vakbeurs LabNL

Het thema duurzaamheid staat in het lab hoog op de agenda. Ten eerste voor het lab zelf, in de vorm van bijvoorbeeld energiebesparing, afvalverwerking en recycling van apparatuur. Maar ook bij de ontwikkeling van nieuwe duurzame materialen en de analyse van verontreinigende stoffen, speelt het lab een belangrijke rol.

In de conferentieprogramma’s van LabNL is ruim aandacht voor duurzaamheid, vanuit verschillende invalshoeken.

LabAutomation
Kunnen ziekenhuizen en laboratoria grote stappen zetten richting een groenere toekomst? Tijdens de LabAutomation conferentie op dinsdag 28 september geeft Mariska van Soest, werkzaam op de divisie Laboratoria, Apotheek en Biomedische Genetica van het UMC Utrecht en volop bezig met verduurzaming, inzicht in welke stappen er zijn te maken.

LabAnalyse
Tijdens de LabAnalyse conferentie op woensdag 29 september spreekt Gert Jan Gruter van Avantium over het belang van state-of-the-art analytische technieken voor de ontwikkeling van nieuwe duurzame materialen. Laura Boeschoten van de WUR bespreekt chemische methodes om de herkomst van hout te traceren. En Ivo Freriks van Rijkswaterstaat gaat in op tijd geïntegreerde bemonstering en TED-GC-MS microplastics analyse van zwevend stof.

De gloednieuwe vakbeurs LabNL vindt plaats van 28 t/m 30 september in Jaarbeurs Utrecht. Deelname aan zowel de beurs als het conferentieprogramma is kosteloos na registratie. Inschrijven kan via de website.

Inschrijvenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Duurzaamheid belangrijk thema tijdens vakbeurs LabNL

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer