Beursflits LABORAMA 2023

icon.highlightedarticle.dark Management
75 bekeken 9 maart 2023
Article image of: Beursflits LABORAMA 2023

Laborama 2023 vindt plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 maart. Het evenement gaat door in Paleis 3 van Brussels Expo. De expositiehallen van Brussel vormen het belangrijkste evenementencomplex in het Brussels gewest, waar veel grote nationale en internationale beurzen en evenementen georganiseerd worden.

Brussels Expo is gemakkelijk te bereiken vanaf de Brusselse Ring en met het openbaar vervoer. De infrastructuur van de Tentoonstellingspaleizen is een erfenis van de wereldtentoonstellingen in Brussel van 1935 en 1958. Begin januari hadden zich al 100 exposanten ingeschreven. De beursvloer is zo goed als volledig volgeboekt. Naast een groot aantal vertrouwde lableveranciers hebben ook heel wat nieuwe bedrijven getekend voor deelname aan LABORAMA.
De beurs vindt plaats in Paleis 3.

Article image of: Beursflits LABORAMA 2023

De organisatie rekent weer op rond de 2.000 bezoekers. Wie de files voor wil zijn, kan vanaf 8:30 terecht in het Early Bird Café voor een koffie met croissant. De beursvloer zelf gaat net als in 2022 om 9:30 open. De beurs sluit donderdag om 16:30 en vrijdag om 16:00.

Bezoekers kunnen parkeren op Parking T vooraan de beurshallen of op Parking C waar een gratis shuttle hen tot aan de voordeur van Paleis 3 brengt.

Toegang met het openbaar vervoer is heel vlot in Brussels Expo. De Paleizen zijn zowel bereikbaar met metro, tram en bus. De toegang tot het Paleis is aan de Keizerin Charlottelaan. Wie met het openbaar vervoer komt, loopt dus zo de hallen in.

Specialisten

Internationale spelers en leveranciers van high-end systemen als Agilent Technologies, Anton Paar, Büchi, Gilson International, Hamilton, JEOL, Metrohm, Malvern Panalytical, Sartorius, Shimadzu, Skalar Analytique, Thermo Fisher Scientific en Waters zijn weer van de partij. Verder telt de beurs een groot aantal specialisten en totaalleveranciers. Denk hierbij aan Analis, Anaspec, Elscolab, Merck en Avantor. Voor labinrichting en veilig werken kan de bezoeker onder meer bij Denios, Köttermann, en Potteau Labo terecht. Voor LIMS-systemen bij Labware en XiTechniX.

Article image of: Beursflits LABORAMA 2023

Efficiënt

Laborama is een compacte beurs. Dat maakt een bezoek efficiënt. Loopafstanden zijn ook in Paleis 3 van Brussels Expo kort en stands overzichtelijk ingedeeld. Wie zich goed voorbereidt, kan de belangrijkste stands in een dagdeel bezoeken. Op de website expo.laborama.be vindt u makkelijk alle info terug over de exposanten, de merken die zij vertegenwoordigen en de diensten die zij aanbieden. Hier staat alles wat u moet weten voor een geslaagd beursbezoek.

Belangrijke sectoren

Laborama biedt voor elk wat wils. Veel bezoekers zijn afkomstig uit de overheidssector, de privé- en de dienstensector. Ongeveer de helft werkt in productielaboratoria, kwaliteitscontrole, R&D- en overheidslabs. Belangrijkste sectoren zijn chemie, life sciences en farmacie. De beurs trekt alle leeftijden aan. Vorig jaar was ongeveer een op drie 35 jaar of jonger.

Article image of: Beursflits LABORAMA 2023

Wat is het aanbod?

Hoewel analytische chemie het sterkst vertegenwoordigd is, omvat het expositieaanbod het complete spectrum van (petro)chemie, milieu, agrovoeding, biotechnologie, farmacie, cosmetica, automatisering en onderwijs.

Koffie en catering

In het restaurant en uiteraard ook bij de barista wordt opnieuw met thema’s gewerkt. Alle cateringpunten zullen de volledige beursdag geopend zijn. In het restaurant vooraan in de beurshal, kunt u terecht voor een snelle hap (koude of warme schotel). Voor een kopje koffie en dessertje bent u op de Plaza aan het juiste adres.

Article image of: Beursflits LABORAMA 2023

Doelgericht beursbezoek

Uit de jaarlijkse bezoekersenquête blijkt dat de meeste bezoekers een halve dag uittrekken voor de beurs. De meerderheid van de ondervraagden in 2022 geeft aan Laborama te bezoeken om zich te oriënteren op nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Veel laboratoria sturen hun medewerkers naar de beurs met een lijst aan af te werken punten en doelstellingen. 95% van de bezoekers gaf aan dat ze deze doelstellingen tijdens hun bezoek ook konden realiseren. Verder gaf bijna de helft van de bezoekers aan bezig te zijn met een specifiek project! Eén op de drie geeft aan dat hierbij het aankopen van materiaal is betrokken.

Ruim de helft van de bezoekers is eind- of medebeslisser bij investeringen, zo blijkt uit de statistieken. Een kwart noemde zich de aankoper. Negen van de tien bezoekers gaven aan dat ze hun beursdoelstellingen hadden gerealiseerd. De overgrote meerderheid noemde de kwaliteit van de beurs ‘goed’. Meer dan 60% dacht aan een terugkeer.

Voor het eerst organiseerde LABORAMA ook de Scientific Sessions tijdens de beurs. Bijna 15% van de bezoekers woonde minstens 1 sessie bij. De sessies werden als een aangename extra ervaren en ook de kwaliteit van de sprekers werd als goed beoordeeld.

________________________________________________

In vogelvlucht

• Data: 16 en 17 maart 2023
• Locatie: Brussels Expo, Brussel, Paleis 3
• Parking bezoekers: Parking C + shuttle naar Paleis 3
• Openbaar vervoer: Ingang Paleis 3 (Gate A, kant Atomium)
• Openingstijden: donderdag 9:30 – 16:30 uur
vrijdag 9:30 – 16:00 uur
• Beursorganisator: Laborama vzw

Shuttledienst: Er wordt voor de bezoekers een shuttledienst georganiseerd tussen Parking C (gelegen aan afrit 7a van de Ring rond Brussel) en de ingang van Paleis 3. De eerste shuttle vertrekt om 8:35 op Parking C. De laatste shuttle naar de parking vertrekt op donderdag om 16:50, op vrijdag om 16:20.
Deze shuttledienst is voor iedereen die parking C gebruikt.

De beurs is niet toegankelijk via de loopbrug en de Astrid hall.

________________________________________________

Congresprogramma

In 2023 focust het congresprogramma op inhoudelijk sterke lezingen. Geïnteresseerde bezoekers kunnen terecht in de Conference Room achteraan in het Paleis. Een lezing bijwonen is gratis. Inschrijven kan via het online registratieformulier voor bezoekers op de LABORAMA-website.

lees de special icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark