Beperk downtime van GC & LC systemen tijdens een labverhuizing

icon.highlightedarticle.dark Management
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Beperk downtime van GC & LC systemen tijdens een labverhuizing

Een laboratoriumverhuizing heeft een behoorlijke impact, zeker als daarbij complexe lab apparatuur zoals GC & LC systemen verplaatst moet worden. Om downtime te minimaliseren kunt u gebruik maken van de verhuisservice die Da Vinci Laboratory Solutions biedt voor laboratoria.

Experts in verhuizen
Onze service engineers hebben uitgebreide ervaring opgedaan in het installeren en onderhouden van chromatografie systemen én beschikken daarnaast over een ruime expertise in het verhuizen van deze systemen. Bij meerdere laboratoria in Nederland en België hebben wij de verhuizing van hun chromatografie apparatuur succesvol afgerond, waardoor zij weer snel op de nieuwe locatie aan de slag konden gaan. Zo hebben de service engineers van Da Vinci bij de verhuizing van het Foods Innovatie lab van Unilever naar Wageningen de chromatografie systemen gedemonteerd, getransporteerd en weer geïnstalleerd. Uiteraard werd vooraf aan de demontage en na de installatie de apparatuur getest.

“In deze drukke periode hebben ze ons geholpen om de down-time te beperken en ons ontzorgd.” vertelt Jolanda Mathot, Operations Manager Analytics, Products & Materials bij Unilever.

Wat houdt de verhuisservice in?
Onze aanpak voor de verhuizing van uw GC, HPLC en/of GCMS systemen omvat:
– Vooraf én achteraf uitgebreid testen van de chromatografie apparatuur. Tijdens het testen wordt de apparatuur onder andere op mogelijke lekken, gevoeligheid en herhaalbaarheid gecontroleerd.
– Zorgvuldig labellen en verpakken van de apparatuur voor het transport.
– Veilig transporteren van de apparatuur naar de nieuwe locatie inclusief transportverzekering.
– Uitpakken, opnieuw installeren en testen van de apparatuur.

Aansluitend is het mogelijk om het preventief onderhoud te laten uitvoeren door onze service engineer eventueel in combinatie met een validatie van de HPLC, GC en GCMS systemen. Ook adviseren wij u graag over de nodige lab voorzieningen, die minimaal nodig zijn voor de apparatuur. U kunt ons om advies vragen voor faciliteiten zoals gasfilters, gasaansluitingen en -leidingen. Zo kunnen wij u zoveel mogelijk ontzorgen bij een verhuizing van uw lab.

Heeft u nog meer ondersteuning nodig tijdens de verhuizing of wilt u juist een deel zelf doen? Laat het ons weten, ons service team denkt graag met u mee.

Neem contact opicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Beperk downtime van GC & LC systemen tijdens een labverhuizing

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer