Verwacht: LabSafety 2022 – 10 mei

icon.highlightedarticle.dark Management
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verwacht: LabSafety 2022 – 10 mei

De laatste ontwikkelingen op het gebied van veilig werken op het lab worden gepresenteerd tijdens LabSafety 2022. Op 10 mei heeft het evenement met de vertrouwde combinatie van lezingen en exposantenbeurs weer plaats in het Van der Valk Hotel in Vianen.

Redactie LABinsights

Veiligheid en veilig werken in een laboratorium zijn van het grootste belang. Tijdens LabSafety 2022 op dinsdag 10 mei 2022 komen experts en veiligheidsdeskundigen uit diverse vakgebieden aan het woord. Leer in één dag alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veilig werken in het laboratorium.

Lezingenprogramma

Tijdens het lezingenprogramma worden verschillende aspecten van veiligheid belicht. Rik Bleijs van Bureau Biosecurity vertelt over de noodzaak van bewustwording van deze risico’s en over ontwikkelingen in het veld. Als hoog-risico pathogenen, toxines en technologieën in verkeerde handen vallen, kan dit een concreet risico vormen. Het informatie- en adviesorgaan Bureau Biosecurity van het RIVM richt zich op onder andere laboratoria waar met dergelijke hoog-risico pathogenen wordt gewerkt.

Iris van ’t Leven van Iris Advies vertelt aan de hand van praktische en inspirerende voorbeelden uit de laboratoriumomgeving over preventie. Een brongerichte aanpak kan voorkomen dat medewerkers worden blootgesteld aan kankerverwekkende, mutagene en andere zeer zorgwekkende stoffen.

Het transporteren van gevaarlijke stoffen kan voor verschillende uitdagingen zorgen. Jos Euser en André Schenkel van Inspectie Leefomgeving en Transport geven een presentatie over het transport van gevaarlijke stoffen in de keten van laboratoria. Zij geven ook toelichting op uitzonderingen en vrijstellingen en hoe het interne distributievervoer is geregeld.

Informatiemarkt

LabSafety 2022 biedt naast een boeiend, inhoudelijk en praktisch gericht lezingenprogramma ook een informatiemarkt waar verschillende toonaangevende bedrijven staan. Zij geven hands-on informatie over een veilige inrichting van het lab, producten en apparatuur die veilig werken bevorderen.

Inschrijven voor dit event kan via www.fhi.nl/labsafety. Hier staat ook een overzicht van de deelnemende bedrijven en het complete programma. Een bezoek aan LabSafety 2022 is kosteloos voor wie in een laboratorium werkt.

________________________________________________

LabSafety 2022

• Wanneer: 10 mei 2022
• Waar: Van der Valk Hotel, Vianen
• Op de website www.fhi.nl/labsafety vindt u het complete programma en kunt u zich inschrijven. Een bezoek is kosteloos als u in of voor een laboratorium werkt.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark