Nieuwe SZW-lijst nu ook beschikbaar voor onze klanten in SOFOS 360

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
136 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe SZW-lijst nu ook beschikbaar voor onze klanten in SOFOS 360

Welke chemische producten die binnen ons bedrijf gebruikt worden komen er voor op de SZW-lijst? Niet iedereen kan antwoord geven op deze vraag. Uit onderzoek blijkt dat slechts 15% van de bedrijven in Nederland het register van gevaarlijke stoffen op orde heeft.

Wettelijke verplichting
Stoffen met een CMR classificatie kunnen op de lange leiden tot kanker (carcinogenen), schadelijk zijn voor onze genen (mutagenen( of schadelijk zijn voor het nageslacht (reporductie toxisch). Daarom is het wettelijk verplicht om te weten aan welke CMR stoffen de medewerkers kunnen worden blootsgesteld op de werkvloer. Wanneer het technisch uitvoerbaar mogelijk is om een minder schadelijk alternatief te gebruiken bent u verplicht om deze te gebruiken.

SOFOS 360 van ITIS
De applicatie SOFOS 360 (opvolger van GROS) wordt in Nederland door een groot aantal organisaties gebruikt als chemicaliënbeheeroplossing. Denk bijvoorbeeld aan diverse onderzoekslaboratoria en ziekenhuizen.

Nieuwe SZW- lijst nu beschikbaar voor gebruikers van SOFOS 360
Met de publicatie van de nieuwe SZW-lijst is het ook weer tijd om het eigen register te controleren op de aanwezigheid van stoffen met een CMR-classificatie in SOFOS 360. U kunt de nieuwe SZW-lijst vinden op TOPdesk en deze vervolgens in SOFOS 360 importeren om het register binnen enkele seconden bij te werken. Ook toekomstig ingevoerde stoffen worden automatisch gecontroleerd op een eventuele CMR classicifatie.

Andere lijsten
Naast de SZW-lijst kunt u op TOPdesk ook de ZZS-lijst en de Potentiële ZZS-lijst downloaden en vervolgens importeren in SOFOS 360.

Geen gebruiker van SOFOS 360
Bent u geen gebruiker van SOFOS 360? Ook dan kunnen wij u ondersteunen door de eerder genoemde lijsten aan u beschikbaar te stellen als Excel bestand. Neem gerust contact met ons op.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe SZW-lijst nu ook beschikbaar voor onze klanten in SOFOS 360

ITIS

Sinds 1992 is ITIS marktleider op het gebied van informatiesystemen voor chemicaliënbeheer binnen ziekenhuizen, overheidsinstellingen, onderzoekslaboratoria en productiebedrijven. Met de applicaties SOFOS 360 en/of het internationale Chemwatch beschikt uw bedrijf... Lees meer