‘Met ManualMaster worden veel meer meldingen doorgegeven’

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
125 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ‘Met ManualMaster worden veel meer meldingen doorgegeven’

Het Laboratorium voor Pathologie Dordrecht (PAL) is een zelfstandige dienstverlener waar weefsels en lichaamsvocht van patiënten microscopisch worden onderzocht op afwijkingen als tumoren en andere aandoeningen. Klanten van het PAL zijn ziekenhuizen in Dordrecht en Gorinchem en huisartsen uit de regio Zuid-Holland Zuid. Jaarlijks verricht het PAL ruim 60.000 onderzoeken.
Het laboratorium werkt volgens ISO 15189, een norm voor medische laboratoria die veel risicomanagement omvat. Binnen de norm moet worden aangetoond dat over risico’s is nagedacht met daaraan gekoppeld de argumentatie waarom dit wel of niet is gedaan.

Gebruik van ManualMaster
Het PAL beheert zijn kwaliteitssysteem met ManualMaster Starling. Het wordt ingezet voor compliancemanagement en om grip te krijgen op organisatiedoelstellingen en de PDCA-cyclus. Het intranet is geïntegreerd in ManualMaster. Wanneer medewerkers inloggen, komen zijn automatisch op een persoonlijk dashboard terecht waar zij alle relevante documenten kunnen raadplegen.

Sander Huigen, kwaliteitsmanager bij het PAL: ‘Protocollen zijn zo door onze laboranten via computer of tablet eenvoudig terug te vinden en te benaderen.’

Het PAL werkt binnen ManualMaster bovendien met WebForms voor o.a. de registratie van afwijkingen en apparaatbeheer. De software helpt het laboratorium ook bij het uitvoeren van audits.

Bent u benieuwd naar hoe zij dit allemaal aanpakken?

Lees er alles over op onze website.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:‘Met ManualMaster worden veel meer meldingen doorgegeven’

ManualMaster

Software voor kwaliteitsmanagement. Ons uitgangspunt: de juiste informatie op de juiste plaats op het juiste moment. Lees meer