FHI LabAutomation 21 maart 2023: er valt veel te ontdekken!

icon.highlightedarticle.dark Management
2 maart 2023
Article image of: FHI LabAutomation 21 maart 2023: er valt veel te ontdekken!

Wil je in één dag bijgepraat worden over nieuwe automatiseringsoplossingen om je laboratorium nog beter te laten functioneren? En wil je met eigen ogen zien welke innovatieve toepassingen er op de markt zijn verschenen? En in gesprek gaan met de mensen áchter deze innovaties? Laat je dan op 21 maart a.s. inspireren tijdens LabAutomation 2023.

Net als bij de vorige editie, heeft FHI ook dit jaar een gevarieerd programma voor jou samengesteld, met interessante lezingen.

De continue vraag naar meer, snellere en goedkopere testen maakt automatisering van een klinisch laboratorium onvermijdelijk. Tom Hofste van Radboudumc legt uit hoe binnen het Radboud Genome Technology Center (RGTC) de doorlooptijd van een snelle diagnose significant is verkort door de toepassing van een high-througput geautomatiseerde infrastructuur.

Brigitta Witte van Janssen Biologics zal aan de hand van enkele concrete voorbeelden uitleggen op welke manier digitalisering wordt toegepast in hun labs. Voorbeelden zijn de robotisering van assays en het gebruik van digital twins.

Een ander fenomeen is data, of liever gezegd het verzamelen van data. De uitdaging is om deze data om te zetten in nuttige informatie. Om vervolgens met deze informatie je kennis te vergroten en in de toekomst betere keuzes te maken.

Eén van de sprekers, Rik Pepermans, zegt hierover: “Alleen informatie, gedefinieerd als data met voldoende context, heeft potentieel waarde als product van het lab. Informatie wordt kennis als er een doel mee bereikt kan worden. De wijsheid zorgt ervoor dat de juiste doelen gekozen worden voor het lab, het bedrijf, onze maatschappij, onze planeet.” Aan de hand van zijn framework licht hij toe hoe organisaties bij dit vraagstuk geholpen kunnen worden.

Met een bezoek aan de informatiemarkt, met ruim 30 exposanten, krijg je inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laboratorium technologie. Leveranciers tonen hun producten en diensten en je kunt direct vragen stellen aan de experts. Misschien ben je op zoek naar mogelijkheden om verschillende oplossingen met elkaar te integreren en kun je direct met alle betrokken partijen spreken. LabAutomation is uiteraard ook een ideale plek om bestaande relaties te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Schrijf je nu in voor een bezoek aan LabAutomation 2023. Dit is kosteloos als je werkzaam bent in of voor een laboratorium.

Schrijf nu in icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:FHI LabAutomation 21 maart 2023: er valt veel te ontdekken!

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer