Wireless Value benadrukt het belang van draadloze sensoren voor nauwkeurige temperatuurbeheersing in koelkasten en vriezers, vooral in laboratoria waar temperatuurmonitoring van vitaal belang is voor diverse toepassingen, waaronder medicijnopslag, monsterbewaring, bloedopslag en vaccin opslag.

Ernstig risico: onopgemerkt openstaan van deuren of deksels

Vaak ontstaan er zorgen over de nauwkeurigheid van koelkasten en vriezers na langdurig gebruik, de betrouwbaarheid van de door deze apparaten weergegeven temperaturen, en de handmatige controles. Ook kan het onopgemerkt openstaan van deuren of deksels ernstige risico’s met zich meebrengen.

Onmiddellijke detectie van afwijkingen

De oplossing is het gebruik van draadloze sensoren in combinatie met een gebruikersportaal. Deze flexibele sensoren meten voortdurend de temperatuur en sturen realtime gegevens naar het portaal. Afwijkingen worden onmiddellijk gedetecteerd.

Audits en inspecties

Het gebruikersportaal biedt realtime gegevens en historische trends, evenals handige functies zoals het instellen van alarmen, het beheren van gebruikersgroepen en het genereren van rapportages: nuttig voor audits en inspecties.

Naast temperatuurmetingen biedt Wireless Value sensoren voor andere parameters, zoals luchtvochtigheid, CO2-niveaus, deurstanden en drukverschillen.