Feilloze monitoring in laboratoria van levensbelang

icon.highlightedarticle.dark Monitoring en alarmering
117 bekeken Laatste wijziging: 28 augustus 2023
Draadloze sensoren voor optimale temperatuurbeheersing in koelkasten en vriezers
Draadloze sensoren voor optimale temperatuurbeheersing in koelkasten en vriezers | Foto: Wireless Value
Article image of: Feilloze monitoring in laboratoria van levensbelang
Temperatuursensor van Wireless Value in koelkast | Foto: Wireless Value

Wireless Value heeft een belangrijke tip voor optimale temperatuurbeheersing in koelkasten en vriezers: kies voor draadloze sensoren.

Temperatuurmonitoring is van essentieel belang in laboratoria

Niet alleen bij kritische processen, maar ook voor de opslag van onder andere medicijnen, monsters, bloed en vaccins. Met name bij het monitoren van koelkasten en vriezers zien we echter nog wel eens dat men voor verrassingen komt te staan.

  • Is de koelkast of vriezer na jaren gebruik nog wel zo accuraat?
  • Klopt de temperatuur die de koelkast of vriezer zelf aangeeft wel?
  • Wordt er handmatig gecontroleerd?
  • Indien per ongeluk de deur open of op een kier blijft staan, hoe snel wordt dat dan opgemerkt?
  • En wat zijn de risico’s?

Oplossing: draadloze sensoren

Door te kiezen voor draadloze sensoren in combinatie met een gebruikersportaal behoren bovengenoemde zorgen tot het verleden.

De sensoren meten de temperatuur namelijk continu. Deze data zijn direct zichtbaar. In het geval dat er een afwijking wordt geconstateerd, worden de verantwoordelijke personen direct gealarmeerd.

Flexibiliteit

Naast continue en zeer nauwkeurige temperatuurmonitoring is ook de flexibiliteit een reden om te kiezen voor draadloze sensoren. Koelkasten worden nog wel eens verplaatst en met een draadloze sensor kan dit zonder aanpassen van bekabeling etc.

Portaal: realtime data en historische trends

Wireless Value heeft een reeks aan sensoren die speciaal zijn ontwikkeld voor het monitoren van temperatuur in koelkasten en vriezers. Daarnaast heeft Wireless Value samen met enkele toonaangevende laboratoria een gebruikersportaal ontwikkeld dat zeer gebruiksvriendelijk is en in één oogopslag zowel realtime data, maar ook historische trends laat zien.

Rapportage voor audit of inspectie

Alarmen instellen, gebruikersgroepen aanmaken, sensoren toevoegen, koppelen of juist ontkoppelen; het is in een handomdraai gedaan. Net zoals het genereren van rapportages, wel zo handig tijdens een audit of inspectie.

Naast het meten van temperatuur heeft Wireless Value een groot assortiment aan sensoren voor het meten van andere waarden, zoals relatieve luchtvochtigheid, CO₂, deurstanden, drukverschil, et cetera.

Wilt u na het lezen van dit artikel onze sensoren eerst uitproberen alvorens een besluit te nemen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden; we vertellen er graag meer over.

Draadloos monitoren in laboratoria icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Feilloze monitoring in laboratoria van levensbelang

Wireless Value B.V.

Draadloze sensortechnologie - voor net dat stapje extra Lees meer