De ASC 7400F maakt CCIT aangenaam

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De ASC 7400F maakt CCIT aangenaam

Met de ASC 7400F wordt Container Closure Integrity Testing (CCIT) er een stuk aangenamer op.
Geen geknoei meer met methyleen of een andere onsympathieke kleurstof, enkel de flacon inbrengen, de testkamer sluiten en de test starten. Binnen luttele seconden geeft het apparaat OK/NOK aan, geen nauwkeurige inspectie meer nodig om een spoor van kleurstof in de flacon te ontdekken, maar simpelweg een meetwaarde die binnen of buiten de tolerantie ligt, met groen of rood licht al naar gelang.
De gebruikte methode is pressure/vacuum decay, een uiterst nauwkeurige meting van (lucht)drukvariatie in een op maat gemaakte testkamer.
Meerdere formaten flacons en/of spuiten kunnen met eenzelfde apparaat getest worden, door middel van een slim systeem van demonteerbare testkamers, die in een handomdraai zonder gereedschap verwisseld kunnen worden.

Referentieflacons

Een setje Referentieflacons met positieve en negatieve controleflacons valideren de juiste montage en afdichting van de aangebrachte testkamer, en het correct functioneren van het testapparaat; binnen enkele minuten is het apparaat gereed voor het volgende formaat.
Een duidelijk verschil met het iedere keer prepareren van flacons met micro-capillairen die maar één keer gebruikt kunnen worden.
De ASC 7400F genereert na de test van het gewenste aantal productieflacons automatisch een controlerapport in pdf-formaat, beschikbaar voor download via USB- of netwerkconnector.

Download productinfo icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De ASC 7400F maakt CCIT aangenaam

ASC Instrument

ASC Instrument : uw partner bij uitstek voor niet-destructieve CCIT Lees meer