Celltrion versnelt ontwikkeling antivirale behandeling COVID-19

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Celltrion versnelt ontwikkeling antivirale behandeling COVID-19

Celltrion Group heeft vandaag belangrijke mijlpalen aangekondigd in haar inspanningen om de pandemie van het nieuwe coronavirus (COVID-19) uit 2019 te bestrijden. Als onderdeel van haar plan voor paraatheid in noodsituaties voor de aanpak van de uitbraak, die meer dan 200.000 mensen wereldwijd heeft besmet,1,2 heeft Celltrion met succes de eerste stap van de ontwikkeling van een antivirale behandeling ter bestrijding van COVID-19 voltooid en wil het bedrijf een snelle zelftestdiagnosekit lanceren die binnen 15-20 minuten resultaten zou kunnen opleveren.

Korea
Celltrion is door de Korea Centers for Disease Control (KCDC) geselecteerd als voorkeursontwikkelaar voor een monoklonaal antilichaamproject om COVID-19 te behandelen en te voorkomen. Korea was een van de eerste landen die werd getroffen door de wereldwijde pandemie.3 Celltrion heeft de bibliotheek van antilichamen geïdentificeerd, afkomstig uit het bloed van herstelde patiënten in Korea, waarvan wordt aangenomen dat ze betrokken zijn bij het neutraliseren van het virus en die kunnen bijdragen tot herstel van COVID-19. Deze antilichamen ondergaan verdere screeningprocessen om de processen te identificeren die het meest effectief zijn bij het neutraliseren van het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Eenmaal geïdentificeerd, zullen deze de basis vormen van de antivirale behandeling die in het derde kwartaal van 2020 door middel van preklinische en klinische onderzoeken over de hele wereld moet worden getest.

Stammen
Bovendien is Celltrion van plan een ‘superantilichaam’ te ontwikkelen dat allerlei soorten coronavirus-gerelateerde stammen kan hechten en neutraliseren, zoals die welke COVID-19 en SARS veroorzaken, waardoor verdere bescherming tegen onvoorziene of onverwachte mutaties mogelijk wordt gemaakt. Celltrion hoopt dat de ‘superantilichaam’-kandidaat kan bijdragen aan de paraatheid voor mogelijke toekomstige pandemische situaties.

Zelftestdiagnosekit
Naast de ontwikkeling van therapeutische antilichamen, streeft Celltrion ernaar om in de zomer van dit jaar een snelle zelftestdiagnosekit te lanceren. De kit richt zich op het gen dat het spike (S)-oppervlakte-eiwit codeert – een essentiële glycoproteïne voor virale toegang tot menselijke gastheercellen. De kit is ontworpen om resultaten te tonen binnen 15-20 minuten, met geoptimaliseerde gevoeligheid, specificiteit en verbeterde nauwkeurigheidskenmerken. Zodra het een CE-markering heeft gekregen, zal de snelle zelftestdiagnosekit in heel Europa beschikbaar zijn via Celltrion Healthcare. Celltrion is van plan om apparaatautorisatie aan te vragen bij de FDA in de VS en andere regelgevende instanties na het verkrijgen van relevante gegevens.

Spike-eiwit herkennen en blokkeren
Ki-Sung Kwon, hoofd van de R&D-afdeling bij Celltrion, stelde: “Onze COVID-19 antivirale behandeling is ontworpen om het immuunsysteem te trainen om antilichamen te maken die het spike-eiwit herkennen en blokkeren dat door het virus gebruikt wordt om menselijke cellen binnen te dringen. Antilichamen die aan het COVID-19-antigeen binden, zullen ook worden gebruikt om een diagnostische kit te ontwikkelen. We hebben aan het begin van de COVID-19-uitbraak een plan voor paraatheid voor noodsituaties geïmplementeerd, waarbij we gebruik hebben gemaakt van onze unieke technologieën voor het ontdekken, ontwikkelen en vervaardigen van antilichamen. We blijven toegewijd aan het ondersteunen van gezondheidszorgsystemen over de hele wereld en innoveren om patiënten te ondersteunen tijdens deze pandemie.”

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark