Daarom is analytica 2022 een must-go…

icon.highlightedarticle.dark Management
50 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Daarom is analytica 2022 een must-go…

Lees het interview met tentoonstelingsdirecteur Armin Wittmann en u begrijpt waarom een bezoek aan ’s werelds grootste laboratoriumvakbeurs een must-go is…
Analytica 2022 loopt van 21 – 24 juni op het beursterrein van Messe München.

Vertaling en bewerking: redactie LABinsights | foto’s: analytica

Waarom mag je analytica 2022 niet missen?
De vakbeurs analytica is het belangrijkste evenement voor de labsector. Het bestrijkt alle aspecten van het vakgebied, van onderzoeks- tot industriële laboratoria en doet dit uitgebreider en diepgaander dan welke andere vakbeurs ook. Met analytica bieden we een platform om samen te bouwen aan het laboratorium van de toekomst: we brengen daartoe de nodige expertise samen en stimuleren onderzoekers, bedrijven en gebruikers mee te denken. De beurs biedt voor elk wat wils. Iedereen die zich breed wil informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie vindt hier wat van zijn gading.

Wat is er nieuwe ten opzichte van analytica 2018?
Een van de hoogtepunten dit jaar is de speciale show over Digital Transformation / Laboratory 4.0, waarin slimme oplossingen te zien zijn voor de digitale transformatie van het laboratorium; dit is tevens het belangrijkste thema van analytica. Tijdens een speciale show over dit topic kunnen bezoekers zelf ervaren wat het inhoudt. We willen drempels wegnemen, laten zien hoe je als analist samen kunt werken met een robotapplicatie. Heel inspirerend. We gaan ook dieper in op gestandaardiseerde data-
uitwisseling tussen apparatuur door communicatie met OPC UA LADS voor naadloze orderverwerking, de automatische opslag van monsters in high throughput life sciences-omgevingen en de kwaliteitscontrole van dagelijkse chemicaliën met een webgebaseerde oplossing voor voorraadbeheer.

Hoeveel exposanten staan er?
Meer dan 800 bedrijven laten de laatste ontwikkelingen en innovaties zien. Onder hen alle nationale en internationale marktleiders uit de sector, waaronder Agilent, Thermo Fisher Scientific, Beckman Coulter, Mettler Toledo, PerkinElmer, Waldner Laboreinrichtungen, Eppendorf, Olympus Europe, Shimadzu Deutschland, Lauda Dr. R. Wobser en nog veel meer. We hebben 25 exposanten uit Nederland en België, waaronder Chem-lab, Corning, PHC Europe, IlShin BioBase Europe, Helvoet Rubber & Plastic Technologies, JSB International, ModuVision Technologies, Clippard Europe en Spark Holland.

Is COVID-19 nog een thema?
Zeker, COVID-19-onderzoek is natuurlijk een belangrijk onderwerp op analytica: zo’n 120 exposanten laten oplossingen zien voor de bestrijding van de pandemie. COVID-19 is een van de hoodfthema’s in het ondersteunende programma; naast onder meer voedsel- en milieuanalyse en geneeskunde op maat, ofwel personal medicine.

Wat houdt de analytica conference in?
Hier presenteren onderzoekers de laatste bevindingen uit hun onderzoek, delen ze innovatieve onderzoeksmethoden en passeren nieuwe technieken en de toepassing daarvan de revue. Er komen methoden aan bod voor analyse, diagnostiek, meet- en testtechnologie, en er is veel te doen over biotechnologie en life sciences. Met het ticket voor analytica kun je gratis deelnemen aan het 3-daagse conferentieprogramma met 180 lezingen en aan het ondersteunende programma met speciale shows en het forum. Je krijgt er de bezoekersgids en de app bij.

Wat is de synergie met de parallelle vakbeurzen automatica en ceramitec?
Voor het eerst vindt analytica 2022 gelijktijdig plaats met automatica die zich richt op innovaties in de automatisering en robotica, en met ceramitec, het internationale trefpunt voor de keramische industrie. Er zijn zeker raakvlakken met analytica. Zo vraagt de digitalisering van laboratoria om intelligente automatiseringsoplossingen, terwijl de keramische industrie analytische apparaten nodig heeft om nieuwe materialen te onderzoeken. Wie toegang heeft tot analytica kan ook deze twee andere beurzen bezoeken.

Article image of: Daarom is analytica 2022 een must-go…
“‘We willen laten zien hoe je samen kunt werken met een robotapplicatie’”
Tentoonstelingsdirecteur Armin Wittmann
Article image of: Daarom is analytica 2022 een must-go…
Article image of: Daarom is analytica 2022 een must-go…
Article image of: Daarom is analytica 2022 een must-go…
Naar de websiteicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark