Voedingsanalyses WoTS-thema

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
Laatste wijziging: 8 mei 2023

‘Analytisch meten in voeding’ is een thema tijdens de beurs World of Technology & Science, dit thema komt terug in zowel een seminar als een X-pedition op de beursvloer. Nederland is erg sterk op het gebied van voeding, denk aan onze veilige babymelk die in China niet aan te slepen is, de Wageningen Universiteit met veel focus op R&D en uiteraard onze innovatieve landbouwsector. Voor zowel de grondstoffen, productie als het eindproduct zijn grondige controles vereist, hierin speelt het laboratorium een sterke rol.

Het seminar is vooral gefocust op ontwikkelingen in analytische metingen en actuele thema’s bij voedingsonderzoek, zoals voedselfraude en controle op acrylamide. Deskundigen werkzaam bij diverse onderzoeksinstellingen en voedingsmiddelbedrijven worden uitgenodigd om ervaringen en kennis te delen op analytisch gebied. Op woensdag 5 oktober vindt het seminar Analytisch meten in Voeding plaats in de Expedition zaal van de Jaarbeurs.

De Voeding X-pedition richt zich meer op de toenemende aandacht voor gezonde voeding, toevoegingen aan etenswaar en regelgeving rond etiketlabels. De acht deelnemende bedrijven tonen of demonstreren analyseapparatuur die bijdragen aan betere meetresultaten voor voedingsonderzoek. Denk hierbij aan het meten van vochtgehalte, kwaliteit, kleur, herkomst en samenstelling. Hierdoor kan de bezoeker achterhalen hoe gezond het voedingsmiddel daadwerkelijk is. Partijen als HACH, Ocean Optics, Beun-De Ronde, MERCK/Sigma, Anaspec, Salm en Kipp, Gilson en BÜCHI zijn betrokken bij deze X-pedition en tonen elk een andere analysetechniek. Door de route langs de deelnemende stands af te leggen, leert de bezoeker hoe met bepaalde analysetechnieken tot de juiste gegevens binnen voedingsonderzoek te komen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark