Xeltis lid van onderzoeksnetwerk ArtMoMa

icon.highlightedarticle.dark R&D
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Xeltis lid van onderzoeksnetwerk ArtMoMa

Geweldig nieuws van/voor Xeltis (gevestigd in hub Catalyst van Twice Eindhoven op de TU/e Campus). Ze is een van de zeven Europese bedrijven die zijn geselecteerd om lid te worden van het prestigieuze onderzoeknetwerk ArtMoMa. Dit netwerk wordt gefinancierd door het Horizon 2020 programma van de Europese commissie.

Xeltis is een van de zeven Europese bedrijven die zijn geselecteerd om zich aan te sluiten bij het prestigieuze onderzoeksnetwerk ArtMoMa.

Het programma beoogt nieuwe hoogten te bereiken in het opkomende gebied van kunstmatige moleculaire machines, waaronder supramoleculaire technologie. Xeltis is een van de pioniers op dit gebied. Zij ontwikkelen zelfgroeiende hartkleppen van lichaamseigen weefsel voor kinderen met aangeboren hartfalen.

ArtMoMa is gebouwd op synergieën en complementariteit tussen vooraanstaande wetenschappers, waaronder vier Nobelprijswinnaars: professoren Jean-Marie Lehn – een lid van de wetenschappelijke adviesraad van Xeltis en een pionier in supramoleculaire chemie, de wetenschap aan de basis van ETR en de levende implantaten van Xeltis – Ben Feringa, Jean-Pierre Sauvage en Fraser Stoddart. “De selectie van Xeltis voor ArtMoMa is een geweldige kans om de krachten te bundelen met vooraanstaande wetenschappers en instellingen om het onderzoek naar supramoleculaire chemie te bevorderen”, legt Xeltis CTO en medeoprichter Martijn Cox uit, “en getuigt van de competitieve bijdrage van ons onderzoeksteam.” ArtMoMa omvat instellingen en bedrijven van wereldklasse – van start-ups tot kmo`s tot wereldspelers uit heel Europa. Het is een innovatief onderzoeksnetwerk dat vier jaar wordt gefinancierd door het H2020-programma van de Europese Commissie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Twice Eindhoven B.V.

TWICE stimuleert de ontwikkeling van jonge en groeiende innovatieve hightechbedrijven, door het bieden van professionele bedrijfshuisvesting, hoogwaardige infrastructurele voorzieningen en services. Binnen TWICE zijn circa 110 innovatieve bedrijven gevestigd in... Lees meer