Wie heeft de oudste werkende Vacuubrand pomp?

icon.highlightedarticle.dark Pompen
Laatste wijziging: 12 april 2024
Vacuubrand membraanpompen
Vacuubrand membraanpompen | Foto: Dijkstra Vereenigde
Article image of: Wie heeft de oudste werkende Vacuubrand pomp?
Vacuubrand Vario pomp | Foto: Dijkstra Vereenigde

Vacuubrand is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van vacuümpompen en -systemen. Een opmerkelijke productlijnen zijn de (chemisch bestendige) membraanpompen, die worden gebruikt voor het genereren van vacuüm in verschillende toepassingen.

Toepassingen in laboratoria, medische faciliteiten en industriële processen

Deze pompen maken gebruik van een membraan om zuigkracht te creëren, waardoor ze geschikt zijn voor taken waarbij olievrij vacuüm vereist is, zoals in laboratoria, medische faciliteiten en industriële processen. Vacuümpompen spelen een cruciale rol op tal van gebieden, van onderzoek en ontwikkeling tot productie en daarbuiten.

Pompen met variabele snelheidsregeling

Daarnaast zijn er ook nog de Vacuubrand Vario pompen. Deze staan bekend om de veelzijdigheid en prestaties in laboratorium- en industriële toepassingen. De aanduiding “Vario” geeft aan dat de pomp een variabele snelheidsregeling heeft, zodat gebruikers de pompsnelheid kunnen aanpassen aan hun specifieke eisen.

Deze functie is vooral handig bij het werken met gevoelige monsters of processen waarbij een nauwkeurige controle van de vacuümniveaus vereist is. Deze pompen vinden toepassingen op verschillende gebieden, waaronder:

  • chemie
  • biologie
  • farmaceutica
  • materiaalkunde, waar vacuüm nodig is voor taken als filtratie, ontgassing, destillatie en drogen.

Dijkstra Vereenigde is Premium Vacuubrand dealer voor Nederland en voor een actie zijn wij op zoek naar iemand die de oudste werkende Vacuubrand pomp in gebruik heeft. Klik op de link hieronder en doe mee aan onze actie.

Wie heeft de oudste werkende Vacuubrand pomp?icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Wie heeft de oudste werkende Vacuubrand pomp?

Dijkstra Vereenigde B.V.

Dijkstra Vereenigde Laboratorium equipment & maatwerk oplossingen Dijkstra Vereenigde is al ruim 60 jaar leverancier van A-merk laboratorium equipment en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd in maatwerk oplossingen tot industriële schaalgrootte. Onze... Lees meer