Veiliger en eenvoudiger – Karl Fischer titratie met OMNIS

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit
129 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Metrohm breidt het OMNIS-titratieplatform uit met volumetrische Karl Fischer titraties. De OMNIS Karl Fischer titrator heeft nieuwe en innovatieve functies om de gebruikersvriendelijkheid te verhogen en een betere bescherming tegen oplosmiddelen en reagentia te bieden.

Veiliger – geen contact met oplosmiddelen en reagentia.
Met de OMNIS Karl Fischer Titrator wordt de volledige analyse uitgevoerd in een gesloten systeem. De gebruiker wordt niet blootgesteld aan de chemicaliën. Dit geldt niet alleen voor het vullen van de titratiecel met oplosmiddel, toevoegen van het reagens en het afvoeren van het monster na de titratie, maar ook nieuwe reagentiaflessen hoeven niet open gemaakt te worden.

Eenvoudiger – de titratie start automatisch
De Karl Fischer titratie met OMNIS is eenvoudig. De gebruikers hoeven zelfs de titratie niet te starten, omdat OMNIS dit automatisch doet. Na het injecteren van het monster kan de gebruiker gewoon weggaan en hoeft alleen terug te keren om de volgende analyse te beginnen – met slechts één enkele muisklik.
Automatiseren – reproduceerbare resultaten voor grote monsterseries
Als een hogere monsterdoorvoer vereist is, kunnen gebruikers het watergehalte in maximaal 50 monsters volledig onbeheerd bepalen met de OMNIS Sample Robot. Er is geen reden tot zorgen dat omgevingsvocht de monsters nadelig zal beïnvloeden. De OMNIS Dis-Cover afdichting beschermt alle monsters met lucht- en stofdichte deksels. Deze deksels worden voor de analyse automatisch van de monsterbekers verwijderd en na afloop van de analyse weer teruggeplaatst.

Uitbreiden – één platform voor Karl Fischer, pH/redox titraties en meer
Het modulaire OMNIS platform is stapsgewijs uit te breiden op het moment dat het nodig is. Nieuwe modules zijn toe te voegen en werken parallel en onafhankelijk van elkaar. U hoeft dus in de toekomst geen geheel nieuw platform aan te schaffen omdat u meer monsters heeft of andere titraties wilt uitvoeren.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Metrohm Nederland B.V.

Metrohm is één van ’s-werelds meest vertrouwde fabrikanten van instrumenten voor chemische analyse en is wereldwijd markleider in titratie. De technieken en methoden voor laboratoriumanalyse zijn ook beschikbaar voor geautomatiseerde... Lees meer