Uw extra voordeel met de Classic brandveiligheidskasten van Dupa

icon.highlightedarticle.dark Brandveiligheidskasten
159 bekeken Laatste wijziging: 18 juli 2023
Brandveiligheidskast
Brandveiligheidskast | Foto: Dupa

Onze Classic brandveiligheidskasten zijn uitgevoerd met een openhoudfunctie en zijn volledig conform de EN 14470-1, EN 16121 en EN 16122. De vleugeldeuren blijven in elke positie geopend maar zijn beveiligd met een thermomechaniek die in geval van brand de deuren automatisch sluit. Bij ons is de ‘release sensor’ geen optie, maar een standaard component!

Veiligheid

Het voordeel is dat de gebruiker veel veiliger kan werken. Deze heeft beide handen vrij om de chemicaliën op een veilige manier in de kast te plaatsen of ze eruit te halen.

De Classic 90 minuten brandwerende veiligheidskasten zijn uitgevoerd met legborden die in hoogte te verstellen zijn met 16mm, zo kunt u de opslagruimte naar wens indelen. De brandveiligheidskasten bieden voldoende ruimte voor de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de PGS15-richtlijnen. Of u nu kleinere containers of jerrycans moet opslaan, u kunt erop vertrouwen dat uw gevaarlijke stoffen veilig en conform de voorschriften worden bewaard.

Standalone optie

Ander voordeel is dat op alle (brand)veiligheidskasten van Dupa Veiligheidstechniek de ChemSTOP kan worden geplaatst, zonder aansluitkosten. Ventilatie van (brand)veiligheidskasten is belangrijk. Het is echter niet altijd mogelijk of praktisch. Wanneer je een tijdelijk laboratorium hebt, is het aanleggen van een ventilatiekanaal een tijdrovend en soms kostbaar proces. Als je brandveiligheidskast in een kelder staat, is er soms geen mogelijkheid tot ventilatie naar buiten.

De ChemSTOP van Dupa is dé oplossing voor dit soort problemen. Het systeem is op zichzelf staand en vereist geen verbinding met externe ventilatie. Met een eigen ventilator met een maximaal vermogen van 75m³ kan de ChemSTOP zelfs gebruikt worden voor het ventileren van een zuren-logen kast. Standaard geleverd met een Pre filter en een AC filter voor oplosmiddelen. Diverse andere filters ook verkrijgbaar zoals: ether, acids, formaldehyde, ammoniak, cyanide, zwavel of een mix van 4 soorten van bovenstaande en HEPA.

Investeer in de veiligheid van uw personeel en het milieu met deze betrouwbare en duurzame opslagoplossing voor gevaarlijke stoffen. Onze kasten hebben een levensduur van gemiddeld 22 jaar!

Geschreven door

DUPA Veiligheidstechniek (DPVT B.V.)

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer