Telstar Aeolus, zuinige laminaire flowbank

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Azbil Telstar Benelux presenteert een nieuwe lijn Laminaire Flowbanken die tot 35% minder energie verbruiken dan vergelijkbare werkbanken.

Design en ontwerp is van eigen hand en verzorgt een product bescherming in een ISO 4 steriele omgeving. De Telstar Aeolus-serie integreert energie zuinige EC ventilatoren en een automatische snelheidsregeling voor de luchtstroom waardoor optimale bescherming van het product geboden wordt met een uiterst laag geluidsniveau. Tel daarbij nog op de 20% meer steriele werkruimte, maar alles met behoud van een zeer compacte externe footprint.

The Telstar Aeolus serie heeft een ingebouwde snelheidsmeter die voortdurend de effectiviteit van het systeem doorgeeft aan de operator en verschillen in de gemiddelde flow voorkomt. Naast een zichtbaar en toegankelijk display heeft het systeem ook een alarm dat waarschuwt als er iets afwijkt in de flow.

De Telstar Aeolus serie is geschikt voor niet-pathogene toepassingen binnen o.a. ziekenhuizen, klinische farmacie en IVF. Andere toepassingsgebieden zijn o.a. de voedingsmiddelenindustrie, in vitro cultivation van planten en dierlijke cellen en diverse andere toepassingen waar onder steriele condities gewerkt dient te worden.

Geschreven door

Logo van:Telstar Aeolus, zuinige laminaire flowbank

The Baker Company

The Baker Company; één van de eerste Europese producenten die een door TUV Nord, DIN gecertificeerde biologische veiligheidswerkbank ontwikkelde, volgens de Europese norm standaardisatie. Baker daarentegen ontwikkelde ’s werelds eerste... Lees meer