Stem op uw favoriete innovatie

icon.highlightedarticle.dark R&D
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De World of Technology & Science staat bol van de innovaties en nieuwe technieken. Deelnemers aan de beurs hebben de mogelijkheid om hun innovaties in te sturen voor de TechAwards. U kunt nu uw stem uitbrengen op uw favoriete noviteit.

De 4 genomineerde inzendingen worden tentoongesteld in de TechAward-galerij bij de entree van de World of Laboratory. Tijdens de beurs wordt de winnaar bekend gemaakt. Innovaties zijn ingestuurd door BÜCHI, Anaspec Solutions, Gilson International, Molecular Devices, INTOS, Thermo Fisher Scientific™, NovaVeth en 3M.

NovaVeth introduceert tijdens de WoTS de Tube Handler HT700 van Micronic. Een innovatief en veelzijdig apparaat voor het geautomatiseerd sorteren van sample storage tubes. De Tube Handler HT700 biedt een kleine footprint, snelheid, veiligheid, compatibiliteit en brede toepassingsmogelijkheden.

Anaspec Solutions introduceert de Chip-DSC 10, nieuwe Chip technologie in DSC instrumentatie. Door gebruik te maken van deze nieuwe geavanceerde Chip technologie worden monsters sneller opgewarmd en zal de koeling navenant in tijd afnemen en wat veel tijdwinst oplevert voor de gebruiker.

Gilson International introduceert de pipet met Bluetooth! Binnen laboratoria is steeds het pipetteren op 96 wells en 384 wells een actie die nauwelijks traceerbaarheid kent. Door een combinatie te ontwikkelen van een pipet met Bluetooth en een tablet met een vernieuwend sturingsprogramma is dit nu zeker mogelijk.

Molecular Devices presenteert het ImageXpress Pico Automated Cell Imaging systeem. De onderscheidende factor van het ImageXpress Pico systeem zijn de ongeëvenaarde beeldanalyse mogelijkheden.

Met het nieuw ontwikkelde INTOS Futurix lab furniture levert INTOS een volledig toekomstgericht conceptueel laboratoriummeubel dat voorziet in de toekomstige behoefte van de laboratoria en haar gebruikers. Het is afgestemd op uiteenlopende wensen op het gebied van flexibiliteit, integratie van automatisering en duurzaamheid.

BÜCHI presenteert met de Lyovapor™ L-300 de eerste laboratorium schaal vriesdroger met onbeperkte ijs capaciteit. Het is dus niet meer nodig om het vriesdroog proces af te breken om de condensors manueel te ontdooien en vriesdroog processen kunnen oneindig doorlopen.

De iCAP™ TQ van Thermo Fisher Scientific™ is een geavanceerde Triple Quadropole ICP-MS oplossing. De iCAP TQ stelt gebruikers in staat om meer nauwkeurige resultaten te genereren met snellere doorlooptijden en is zeer gemakkelijk in het gebruik.

3M komt met de InoBot-S van Tecnic, een Automatische Inoculatie Robot voor 3M-Petrifilms. De InoBot-S is een tafelmodel robot die automatisch verdunningen aanmaakt en verwerkt op de 3M Petrifilm plates voor inoculatie.

Alle ins en outs van deze innovaties vindt u op onze website (zie de link bij ’Meer informatie’). Hier kunt u ook uw stem uitbrengen op uw favoriete noviteit!

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Stem op uw favoriete innovatie

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer