Opening innovatiecentrum Planet B.io

icon.highlightedarticle.dark R&D
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Opening innovatiecentrum Planet B.io

Prins Constantijn heeft op 3 oktober de Planet B.io op de Biotech Campus Delft geopend. Met dit centrum voor open innovatie in industriële biotechnologie ontstaat een hub voor biotechnologie, waar R&D en opschaling van nieuwe, duurzame innovaties samenkomen. Planet B.io biedt bedrijven toegang tot het Delftse biotechnologienetwerk. De verwachting is dat dit de komende jaren honderden extra arbeidsplaatsen zal opleveren voor tientallen nieuwe bedrijven op de Biotech Campus Delft.

Het gaat om bedrijven die werken aan duurzame oplossingen voor grote uitdagingen zoals klimaatverandering, grondstoffenschaarste en duurzame productie van gezonde voeding voor de groeiende wereldbevolking. Bij Planet B.io zijn moderne kantoor- en labfaciliteiten aanwezig en startende ondernemingen hebben toegang tot biotechnologische kennis en opschalingsmogelijkheden.

Binnen Planet B.io werken DSM, de TU Delft, Gemeente Delft, Provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter samen. Planet B.io heeft op dit moment vier jonge ondernemingen.

Dit zijn Veramaris (ontwikkelt duurzaam visvoer voor kweekvis op basis van algen), Avansya (wil de zoetstof Stevia duurzaam uit gistcellen in plaats van uit de steviaplant winnen), de start-up Meatable (ontwikkelt echt vlees zonder hiervoor dieren te slachten) en Delft Advanced Biorenewables (DAB) dat onderzoek doet naar technologie om kosten te besparen voor grootschalige biotechnologische processen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark