Miele en Steelco bundelen krachten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
40 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

De familiebedrijven Miele en Steelco Group zijn overeengekomen hun krachten te bundelen door het samenvoegen van hun deskundigheid op het gebied van medische technologie. Een gevolg hiervan is dat Miele een meerderheidsbelang zal verwerven in Steelco Group, terwijl de oprichters van Steelco de leiding over de groep blijven houden. Dankzij deze samenvoeging zal de divisie medische technologie binnen de Miele Group met een derde groeien tot ongeveer 250 miljoen euro per jaar. Het overkoepelende doel is om klanten een nog breder en geavanceerder assortiment producten te kunnen aanbieden – evenals de best mogelijke service, zowel voor als na de aankoop. De handelsovereenkomst moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Miele behoort tot de meest gerenommeerde fabrikanten van reinigings-, desinfectie- en sterilisatieproducten voor medische en laboratoriumtoepassingen. Dit omvat projecten als het ontwerpen en inrichten van Centrale Sterilisatie Afdelingen (CSA) in ziekenhuizen. ”Samen met Steelco kan Miele haar toonaangevende positie wat kwaliteit en innovatie betreft combineren met een aanmerkelijk breder productaanbod, en daardoor haar marktpositie vergroten,” aldus Andreas Barduna, commercieel directeur van de divisie Miele Professional. In het boekjaar 2015/2016 behaalde Miele een omzet van 3,71 miljard euro. Wereldwijd werken er bij dit door de vierde generatie geleide familiebedrijf 19.400 mensen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Gütersloh (Westfalen).

Steelco, producent van reinigings-, desinfectie- en sterilisatiebenodigdheden voor hoofdzakelijk de ziekenhuisbranche en de farmaceutische sector, heeft in de markt een uitstekende naam; het is in 1998 opgericht en gevestigd in de stad Riese Pio X in de Noord-Italiaanse provincie Treviso. Het bedrijf telt zo’n 400 medewerkers en behaalde in 2016 een omzet van 71 miljoen euro. Al jarenlang loopt de groei in de dubbele cijfers. Net als Miele is Steelco een familiebedrijf, met kwaliteit als belangrijkste uitgangspunt. De oprichters en eigenaren zijn actief betrokken bij het leiden van de onderneming en zullen dit blijven doen.

Oprichters Steelco blijven aan het roer
Oprichter en CEO Ottorino Casonato blijft verantwoordelijk voor het leiden van Steelco, geassisteerd door medeoprichters Fabio Zardini en Ivone Capovilla en door zijn dochter Nicoletta Casonato. Miele heeft daarentegen een meerderheid van leden in de raad van toezicht van de Steelco Group. ”Miele is voor ons een sterke en betrouwbare partner voor een gezamenlijke, succesvolle toekomst en de bedrijven vullen elkaar uitstekend aan,” zegt Ottorino Casonato.

Lees hier meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Miele en Steelco bundelen krachten

Miele Nederland BV

Lees meer