Leidraad voor exact communiceren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De leidraad bij de schriftelijke en mondelinge communicatie over natuurwetenschappelijk onderzoek verschijnt half juni. In dit boek is gekozen voor een indeling in schriftelijke en mondelinge communicatie. Algemene rapportagetechniek en het maken van een labjournaal en meetrapport komen aan de orde. Hierbij worden ook vele taalkundige richtlijnen gegeven en wordt het maken van goede figuren en tabellen behandeld. Na een hoofdstuk over het schrijven van een practicumverslag, volgt een uitgebreid hoofdstuk over het doen van literatuurstudie en het zoeken op internet.
Het deel over schriftelijke communicatie wordt afgesloten met een hoofdstuk over zakelijke communicatie, zoals de sollicitatiebrief en het voeren van een zakelijk gesprek.
Na de schriftelijke communicatie beschrijft de auteur het presenteren door middel van een voordracht, met een poster en met een website. Als laatste geeft hij een aantal richtlijnen voor werkoverleg en vergaderen.

In deze 7e druk zijn diverse correcties en aanvullingen aangebracht en is een nieuwe paragraaf over citeren met de computer toegevoegd.

Geschreven door

Logo van:Leidraad voor exact communiceren

Uitgeverij Syntax Media

Syntax Media is een zelfstandige uitgeverij met uitgaven voor laboratoriumopleidingen en voor professionals in de beroepspraktijk. Onze auteurs zijn afkomstig uit het werkveld en het onderwijs. Lees meer