Innovatieve Bioveiligheidskast Berner Claire Pro

icon.highlightedarticle.dark R&D
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Enige jaren geleden introduceerde de Duitse fabrikant BERNER haar innovatieve Claire klasse II biologische veiligheidskast. Mede dankzij het karakteristieke Shield Design heeft de Claire verschillende prijzen in de wacht gesleept. Onlangs lanceerde Berner twee nieuwe uitvoeringen van de Claire, de Pure en de Pro. De laatste beschikt over het meest uitgebreide pakket aan veiligheidsvoorzieningen en energiebesparende maatregelen.
Zo informeren de ingebouwde LED lichtbanden met duidelijke kleurcodering (rood, blauw of groen) over de actuele veiligheidstoestand van het kabinet. Het ingebouwde systeem dat (te) snelle bewegingen detecteert van personen nabij de werkopening, signaleert gevaarlijke situaties waarbij potentieel besmette lucht naar buiten kan treden. De ingebouwde lichtbanden lichten dan rood op, evenals de onderrand van de ruit. Zo is ook op afstand zichtbaar dat gevaar dreigt.
Reductie van exploitatiekosten en energieverbruik wordt bereikt door het gebruik van LED verlichting, automatische On-Off functie, nieuwe efficiënte HEPA filters en de keuze uit een Eco, Standard of GMP modus.
Bovenal biedt de Berner Claire een prettige werkomgeving door het lage geluidsniveau, heldere verlichting, verstelbare werkhoogte en veel beenruimte, ook bij een 3-filter uitvoering.

Berner Claire Proicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark